wtorek, 9 lipca 2013

Spaghetti



Najlepsze jakie do tej pory zjadłam. Polecam.

Do przygotowania spaghetti potrzebne będzie:
0,5 kg mięsa mielonego
5-6 pieczarek
2 pomidory
1 papryka czerwona
500 g sosu pomidorowego (pakowany w kartoniki zagęszczony sok pomidorowy)
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
1 kostka rosołowa
sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, zioła prowansalskie.
Pieczarki, paprykę, pomidory pokroić. Na patelni (2-3 łyżki oleju) podsmażyć mięso mielone, a gdy już będzie prawie usmażone dodać cebulę i czosnek (może być pokrojony bądź przeciśnięty przez praskę). Następnie dodać pokrojone pieczarki, odczekać ok. 5 min i dodać pomidory i paprykę. W między czasie rozpuścić kostkę rosołową w 3/4 szkl ciepłej wody i zalać wszystko co znajduje się na patelni. Odczekać aż wszystko odparuje, dodać sos pomidorowy oraz przyprawy zgodnie z własnym upodobaniem- gotować na średnim ogniu ok. 10 min aż zgęstnieje i gotowe.
Smacznego,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.