piątek, 20 czerwca 2014

Truskawkowy sorbet z melisą w 5 min.

Pogoda piękna, słoneczko przygrzewa ... i jedyne czego nam trzeba to...? 
Lody! Uwielbiane przez dzieci i nie tylko ;). 
Te są dużo zdrowsze i mi osobiście bardziej smakują. 
Nie potrzebujemy wiele. Dosłownie 4 składniki i na samo przygotowanie 5 min wolnego czasu.



































Składniki:
  • 200 g truskawek mrożonych (kaszubskich)
  • ok 80 ml naparu z melisy
  • miód kurpiowski
  • listki melisy
Wykonanie:
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (zamrożone truskawki, napar, miód/listki melisy) i miksujemy. Są gotowe, kiedy mają zwartą i gładką konsystencję.
Podajemy natychmiast udekorowane świeżymi listkami melisy. 



2 komentarze:

  1. Ależ mają kolor! Coś wspaniałego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki wielkie! Kolor, smak i szybkość w jednym ;)

    OdpowiedzUsuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.