piątek, 30 sierpnia 2013

Gruszkowa zupa z makaronem



Kolejny zabiegany dzień przed rozpoczęciem roku szkolnego mojego synka. Brak  czasu dosłownie na wszystko. 
Dostałam troszkę gruszek od sąsiada.
 I tak powstała szybka owocowa zupa gruszkowa z makaronem. Nam ona bardzo smakuje. I czasami pojawia się na stole dla odmiany lub po prostu z braku czasu. Polecam spróbować.

Składniki:
  • 500 g pokrojonych gruszek
  • 1l wody
  • 200ml śmietany kremówki
  • kilka goździków
  • odrobina cynamonu 
  • cukier
  • cukier waniliowy
  • kardamon
  • ulubiony makaron
Wykonanie:
Pokrojone gruszki zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z ulubionymi dodatkami np kardamon, goździki.
Doprawiamy do smaku cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Dodajemy śmietankę i gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Może i Wam posmakuje?

5 komentarzy:

  1. Jesteś wielką kreatorką smaku. Kurcze tak wyczarować coś pysznego, kiedy masz tak niewiele czasu. Super!

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj za dużo powiedziane! Daleko mi do ideału. Ale nie powiem, lubię niebanalne rzeczy. Pozdrawiam gorąco!

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie połączenie to na pewno bardzo smaczne, jak nie zapomnę kupić gruszek, to wypróbuję :D
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam spróbować. Nigdy nie zaszkodzi, poznać nowy smak.

      Usuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.