piątek, 16 sierpnia 2013

Francuskie tosty z serkiem i borówkami.

Coś słodkiego i na szybko? Można je robić z rożnymi owocami. Miałam akurat świeże borówki, więc na nie padł wybór. Pysznie i chrupiące na zewnątrz. Wszyscy się nimi zajadali. 

Składniki:
  • 8 kromek chleba tostowego
  • serek biały naturalny (u mnie padło na serek śmietankowy  Łaciaty)
  • cukier
  • borówki 
  • 1 jajko
  • cynamon
  • cukier puder
Z chleba tostowego obcinamy wszystkie skórki. Wałkujemy je wałkiem, aby były płaskie. Następnie smarujemy je serkiem posypujemy odrobiną cukru i układamy borówki.

Zawijamy w roladki troszkę je ściskając, aby nam się nie rozleciały. Serek zadziała nam jako warstwa klejąca.
Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka wsypujemy pół łyżeczki cukru i troszkę cynamonu. Roladki obtaczamy w jajku.
Od razu smażymy je na oleju na złoty kolor z każdej strony. Wyjmujemy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar oleju.
Podajemy gorące posypane cukrem pudrem.
Życzę smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.