czwartek, 9 października 2014

Kanapkowa pasta z kabanosów.


Naprawdę fajne połączenie smaków. Aromatyczne kabanosy, ostry chrzan, szczypiorek...
U mnie bardzo lubiana przez domowników. Pałaszowana z ciemnym chlebem pełnym pestek słonecznika 
(naszym ulubionym). Cóż więcej pisać?

































Składniki:
  • ok 120 g kabanosów 
  •  2 łyżeczki białego chrzanu
  •  2 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej np. Kamis
  •  pęczek szczypiorku
Wykonanie:
Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w blenderze. Miksujemy razem z chrzanem i majonezem. Kiedy pasta jest gotowa dodajemy musztardę i pokrojony drobno szczypiorek. Dokładnie mieszamy i gotowe.
Najlepsza podana do razowego pieczywa.

4 komentarze:

  1. Lubię pasty kanapkowe i często je przygotowuję. Ale z taką wersją spotykam się po raz pierwszy. Przepis do wypróbowania:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zachęcam i proszę dać znać jak wyszło i czy smakowało. Pozdrawiam.

      Usuń
  2. Oj potwierdzam, pasta jest przepyszna. A robiłąś z parówek? tez dobra

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niekoniecznie smak parówek do mnie przemawia ;). Ale warto spróbować.

      Usuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.