wtorek, 12 kwietnia 2016

Czekoladki z kremem pistacjowym


Czekolada, ona nigdy nie pyta, ona zawsze rozumie.
 Idealne, cudne, rozpływające się w ustach ... 
Przygotowane na bazie włoskiej mlecznej czekolady z dodatkiem pasty pistacjowej. Gotowe, przepyszne, z ciemnej czekolady foremki ułatwiają pracę i smakują wybornie. 
Całość to porostu petarda. 


Składniki: 


Wykonanie:
Śmietanę kremówkę doprowadzamy prawie do wrzenia i zalewamy nią czekoladę z pastą pistacjową. Mieszamy do momentu, aż masa stanie błyszcząca i jednolita. Odstawiamy do wystudzenia, kiedy jest zimna wstawiamy do lodówki na min 3 godz. Po tym czasie całość ubijamy mikserem na puszystą masę. 
Przekładamy ją do rękawa cukierniczego i napełniamy nią nasze foremki. Dekorujemy posiekanymi pistacjami. 






http://www.cukieteria.pl/

5 komentarzy:

  1. Ale bym zjadła jedną.
    Śliczne te babeczki z czekoladą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie urocze słodkości, czekoladę uwielbiam więc porywam jedną :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Te gotowe czekoladowe foremki to cudo, całość komponuję się rewelacyjnie. Chętnie bym przygarnęła takie czekoladowe foremki- gdzie można je dostać??

    OdpowiedzUsuń
  4. no rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.