sobota, 30 kwietnia 2016

Fudge (krówki) z likierem czekoladowym



Drinki/szoty w formie deseru? 
W mojej kuchni  z likierami Dalkowski wszystko jest możliwe. Pysznie czekoladowe, słodkie i rozpływające się w ustach kostki...  Mega szybkie w przygotowaniu i wyłącznie z trzech składników.

Składniki:

  • 125 ml likieru czekoladowego Dalkowski 
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 1 i 1/2 szkl posiekanej ciemnej czekolady 
Wykonanie:
Do likieru wsypujemy cukier puder i dokładnie mieszamy. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i całość dokładnie mieszamy. Pojemnik o boku ok 14 cm wykładamy np folią spożywczą i wylewamy naszą masę. Dokładnie ją rozprowadzamy wyrównując i wstawimy na ok 2-3 godziny do lodówki. Gotowe wyjmujemy i kroimy w kostkę. 
Najlepszy jest podany od razu po schłodzeniu. 

Gotowy deser z uwagi, że zawiera alkohol nie nie powinien być spożywany przez dzieci i młodzież do 18 roku życia. 


2 komentarze:

  1. Sądziłem, że to bardziej skomplikowane. Chyba czas zrobić je samemu.

    OdpowiedzUsuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.