poniedziałek, 22 czerwca 2015

Tatar -befsztyk tatarski



Ile domów tyle przepisów. U mnie zawsze prosto, bez udziwnień. 
Ta opcja jest dla nas tą najlepszą.
Składniki:
  • 500 g polędwicy wołowej
  • 2 żółtka
  • pół szkl oleju np słonecznikowego
  • sól
  • pieprz do smaku
  • ogórki kiszone
  • cebula
Wykonanie:
Mięso mielemy w maszynce/drobno siekamy/skrobiemy. Dokładnie wyrabiamy dodając sól, pieprz, żółtka i olej.
Podajemy w towarzystwie posiekanej drobno cebuli i ogórków. 

4 komentarze:

  1. Oj nie wiemy czy dałybyśmy radę przekonać się do takiego dania :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja nie z tych to narzucają swój smak ;) Potrafię uszanować preferencje innych osób.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak ja uwielbiam tatara, pycha :)

    OdpowiedzUsuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.