poniedziałek, 1 czerwca 2015

Konkurs z okazji 2 urodzin bloga.





Niebawem Blog Malinowe Pocałunki będzie świętował swoje drugie urodziny. 
Przez  ten czas udało mi się opublikować  prawie 300 postów, jest nas 2000 na FB. 
Niezmiernie się cieszę z faktu, iż  wspólnymi siłami udało nam się to wszystko osiągnąć.  
 Bez Was i Waszego wsparcia Malinowe straciłyby swój osobliwy charakter
 i zniknęły by w sieci. 

Dlatego też chcąc podziękować Wam za te wspaniałe 2 lata, razem z zaprzyjaźnionymi firmami zapraszam Was wszystkich bez wyjątku na Urodzinowy Konkurs.



https://grawerujemy.pl/



https://www.facebook.com/PekpolSA

http://www.wasa.pl/
http://www.mlekovita.com.pl/

http://www.fitandeasy.pl/pl/


http://www.makaronypolskie.pl/


Uwierzcie mi, jest o co powalczyć ;) Wygrywa aż 10 osób, ale może okazać się że ta liczba się zwiększy ;)

- spersonalizowany wałek -Grawerujemy.pl

- spersonalizowana deska szt 2. -Grawerujemy.pl

-zestaw : naczynie żaroodporne z podgrzewaczem plus kabanosy (klasyczne, chilli, z pieprzem, drobiowe)- firma Pekpol

 
- 1 kuferek produktów Mlekovita 

- zestaw Makaronów Polskich x 3

- zestaw: kubek i pojemnik na chrupkie pieczywo Wasa

- deska Fit&Easy

*zdjęcia są wyłącznie poglądowe.

Zadanie konkursowe będzie polegało na napisaniu pod tym postem życzeń urodzinowych dla mnie i „przyniesieniu” jakiegoś smakołyku na organizowaną imprezę. Może to być przekąska, deser, danie główne, wyskokowe drinki…
Jest nas tyle osób (około 2000) więc musicie mi pomóc jakoś Was Kochani wszystkich ugościć ;)
Zdjęcia Waszych smakołyków z przepisem należy przesłać na maila ewrylka@gmail.com w tytule wpisując konkurs  lub umieszczać bezpośrednio na stronie jako posty użytkowników. https://www.facebook.com/MalinowePocalunki
Będzie nam bardzo miło jak polubicie strony sponsorów jak również i moją. 




Regulamin zabawy.


  1. Konkurs trwa od 1.06.2015 r do 15.06.2015 r do godz 23:59. 
  2.  Wybór i ogłoszenie wyników do 3 dni od zakończenia konkursu. 
  3.  Każdy może dodać max 3 zgłoszenia z zastrzeżeniem, że jeden uczestnik może wygrać jedną nagrodę. 
  4.  Uczestnik Konkursu może zgłosić wyłącznie treści, które są wynikiem jego osobistej twórczości, nie naruszają przepisów prawa, prawem chronionych dóbr osób lub podmiotów trzecich, ani też praw na dobrach niematerialnych oraz do których przysługują mu pełne, niczym nieograniczone autorskie prawa majątkowe
  5. Dane osobowe Uczestników będą przetwarzane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji Konkursu, w tym przypadku Uczestników, którym została przyznana Nagroda, o której mowa, w celu jej dostarczenia. 
  6.  Podanie danych osobowych przez Uczestnika jest dobrowolne, jednak niezbędne w celu  odbioru Nagród. 
  7.  Konkurs nie podlega przepisom Ustawy z dnia 29 lipca 1992 roku o grach i zakładach wzajemnych. Nie jest w żaden sposób powiązany z Facebook. 
  8.  Nagrody będą wysyłane przez sponsorów jedynie na terenie Polski, na adres podany przez laureata w mailu w ciągu 14 dni od zakończenia konkursu.
  9. Wszystkie konkursowe prace zostaną umieszczone w specjalnie utworzonym albumie na FB.


Powiem Wam szczerze, że nie mogę się doczekać pierwszych zgłoszeń.
Więc zaczynamy ;)

84 komentarze:

  1. Niewielu zakalców, nieobolałych od pracy palców, wielu kulinarnych pomysłów, oczarowania wszystkich smakowych zmysłów, samych w życiu przyjemności, wielu urodzinowych gości, kolejnych lat pełnych słodyczy - Aneta Malinowym Pocałunkom życzy! :)

    Aneta Kalisz

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i nie mogę doczekać się prezentu ;).

      Usuń
    2. Wypieków udanych, mas nie "spapranych ",stolików pełnych pyszności- nie tylko dla blogowych gości. Wszystkiego najsmaczniejszego z okazji jubileuszu drugiego!

      Usuń
    3. Dziękuję za życzenia i pyszny prezent.

      Usuń


    4. No cóż dwa lata to czas przez który zadziało się zapewne wiele, więc ja zycze Ci aby ten czas trwał jak najdłużej. Abyś miała dla kogo stać przy garach i czerpała z tego ogromną satysfakcje. Bo co z tego jak się napracujemy ,jak póżnej nie ma kto tego zjeść?! więć zycze gości, gości i jeszcze raz gości! bo oni sa najważniejsi. To oni podpowiadają co należy zmienić, jak doprawić, jak podać a co najważniejsze to oni komplementują i to zasłużenie. A jeśli zajdzie taka potrzeba również skrytykują ale dzięki temu stajemy się bardziej perfekcyjni.


      Nie będę pisać wierszy i hymnów bo tego nie potrafie ;-) po prostu napiszę klasyczne - Sto lat i trzymaj tak dalej!

      Usuń


    5. No cóż dwa lata to czas przez który zadziało się zapewne wiele, więc ja zycze Ci aby ten czas trwał jak najdłużej. Abyś miała dla kogo stać przy garach i czerpała z tego ogromną satysfakcje. Bo co z tego jak się napracujemy ,jak póżnej nie ma kto tego zjeść?! więć zycze gości, gości i jeszcze raz gości! bo oni sa najważniejsi. To oni podpowiadają co należy zmienić, jak doprawić, jak podać a co najważniejsze to oni komplementują i to zasłużenie. A jeśli zajdzie taka potrzeba również skrytykują ale dzięki temu stajemy się bardziej perfekcyjni.


      Nie będę pisać wierszy i hymnów bo tego nie potrafie ;-) po prostu napiszę klasyczne - Sto lat i trzymaj tak dalej!

      Usuń
  2. Wypieków udanych - nie tylko tych na twarzy,
    spełnienia wszystkiego o czym tylko się marzy.
    Słodkich jak ciasta wspomnień i dni,
    barwnych jak polewy słonecznych chwil.
    Dobrze doprawionych potraw
    i smaku wspaniałego.
    Zdrowia i humorku zawsze dopisujacego.
    Z okazji urodzin pocałunkom malinowym
    by każdy kto głodny tracił dla nich głowy :)

    Barbara

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i nie mogę doczekać się prezentu ;).

      Usuń
  3. Mnóstwa radości z gotowania,
    pysznych potraw degustowania,
    zero przypalonych garnków,
    pomysłów kulinarnych bez ustanku,
    pogody ducha przy gotowaniu
    i kreatywności w receptur wymyślaniu! :)

    PS.
    Prezenty właśnie się "szykują" i zaraz na maila powędrują :)
    Justyna R.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za życzenia i wspaniałe prezenty ;)

      Usuń
  4. To ja już biegnę z życzeniami smacznymi i kolorowymi :-) wielu sukcesów Ci życzę i spełnienia marzeń, wielu wspaniałych ciast, pysznych zapiekanek, śniadań, obiadów i kolacji tysiące. Gotuj kochana i dziel się z nami swoimi daniami :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za życzenia i pyszne prezenty ;)

      Usuń
  5. Kolejnych sukcesów kulinarnych życzę tobie na urodziny bloga :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wszystkiego Najpyszniejszego!
    Malinowym pocałunkom :>
    Dużo słodkości, słoności, kwaśności i udanych pyszności :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za życzenia. Poprosiłabym o choćby NIK od kogo one są ;)

      Usuń
    2. Emilia Drągowska :)

      Usuń
  7. Ja życzę Pani dużo inspiracji, radości i satysfakcji z prowadzenia bloga. Jeszcze więcej fanów i mnóstwo uśmiechu :D Gratuluję 2 urodzin, oby było ich jeszcze więcej!

    akrobatka@spoko.pl

    OdpowiedzUsuń
  8. Szykuj dalej piękne torty,
    zastaw nimi stoły,
    Bo dziś nastał czas wesoły.
    Odkręć muzę na full gaz,
    Taki dzień jest urodzinki bloga jest tylko raz!

    Mój torcik do Ciebie za chwilę powędruje by nie było że z pustymi rękami na urodziny się szykuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za życzenia i pyszny prezent.

      Usuń
  9. Ha, dziś jest Dzień Pocałunku, więc tym smacznym Malinowym
    Pocałunkom życzę, aby każdy gość zawrotu głowy
    dostawał na widok wszystkich smakołyków tu zawartych,
    by ludzie ten blog cenili bardziej niż ksiąg mądrych karty,
    by się każdy dzień odznaczał boskim smakiem i magicznym
    aromatem tych pyszności, które są tu w gronie licznym!
    Niech pomysłów nie brakuje i środków na ich tworzenie,
    niech się Pani dobrze wiedzie, spełnia się każde marzenie
    i niech nigdy nie brakuje konsumentów dookoła,
    a każdy z nich wniebogłosy o Pani talentach woła! :)
    Niech się jak tęcza cudowna rozciąga przyszłość przed Panią
    i niechaj Pani zaraża wszystkich swą wspaniałą manią!

    Mirka
    wawrzyniakmirka@gmail.com

    P.S. Zaraz wysyłam smakołyk. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za życzenia i pyszny prezent.

      Usuń
  10. Malinowe Pocałunki kończą dziś dwa lata!
    Cieszy się więc mama, cieszy się też tata,
    Cieszy się nawet pies i w koło domu lata!

    A jest co świętować bo dwa lata pracy
    kosztował ten blog moi Rodacy!

    Pełen jest pasji, talentu, radości,
    Dobra energia przenika do szpiku kości!

    Życzę więc wielu kulinarnych inspiracji,
    czasem też w kuchni odrobiny wariacji!

    Produktów świeżych, cen niewysokich,
    Piekarników gorących, lodówek szerokich,

    Niech biszkopt nigdy ci nie opada,
    a w wielki sukces niech będzie przekuta każda wada!

    Nowych czytelników, gotujących z Tobą,
    I żebyś zawsze (TO WAŻNE) pozostała w kuchni SOBĄ!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za życzenia i pyszny prezent.

      Usuń
  11. Za pyszne pomysły - dziękuję! <3
    Czasem nowinek skosztuję! <3
    Blog Malinowe Pocałunki po prostu mnie inspiruje :)
    ..serdecznie pozdrawiam, sukcesów życzę wciąż,
    ..śle Izabela i jej mąż ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za życzenia i pyszny prezent.

      Usuń
  12. Malinowe Pocałunki, Elwirko życzę wam abyście się nieustannie rozwijały, by przygotowanie nowych potraw sprawiało Wam samą frajdę i sprawiało radość. By spełniały się wasze marzenia i plany, by ciasta pięknie rosły a zakalce omijały was szerokim łukiem, jednym słowem szczęścia, smakowitości, radości i miłości Wam życzę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za życzenia i pyszny prezent.

      Usuń
  13. Dywan na dole, wódka na stole.
    Dziś się bawimy,
    bo 2 urodziny Bloga obchodzimy.
    Dziś prezenty wręczymy,
    ładny wierszyk ułożymy,
    byś się śmiała i dobry humor miała.
    Dużo pomysłowości byś miała, a
    dom zawsze pełen dobrych gości.
    Tego Ci dziś życzę i
    sto lat krzyczę.

    I oczywiście przybywam ze smakołykami:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za życzenia i pyszny prezent

      Usuń
  14. Wielu przepisów, pomysłów na nowe słodkości i nie tylko, milionów fanów na "fejsbuku", spełnienia kulinarnych marzeń, uśmiechu na twarzy, wiecznego porządku w kuchni i nie zepsucia się piekarnika, tego wszystkiego życzę Ci z całego serca!!!

    a urodzinowe słodkości zobaczysz na mailu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za życzenia i pyszny prezent

      Usuń
  15. Nie jestem stworzona do pisania wierszy ani rymowanek.
    Tak po prostu , prosto z serduszka życzę Ci kochana jeszcze wielu lat z nami i mnóstwo pomysłów na te Twoje cudeńka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za życzenia i pyszny prezent

      Usuń
  16. Z OKAZJI 2URODZIN BLOGA życzę:
    Wypieków udanych,
    Radości z gotowana,
    Dużo słodkości
    oraz miłości.
    Dużo inspiracji
    i satysfakcji.
    Szykuj dalej pyszne torty
    i częstuj swoich gości.
    2urodziny obchodzimy
    z Malinowym Pocałunkiem się gościmy.
    Życzę Tobie Wszystkiego naj najlepszego
    spełnienia wszelkich marzeń,
    bądź z Nami jak najdłużej,
    abyśmy mogły podziwiać Twoją kuchnię,
    aby Twój blog nabierał więcej fanów.
    Życzy Milena Capiga:)
    Pozdrawiam serdecznie:)
    Ps. Zaraz wyślę swoje słodkości.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za życzenia i pyszny prezent

      Usuń
  17. Urodziny są niezwykłe, bo wyczekiwane przez rok cały.
    Przez ten czas się czegoś nowego uczymy i zdolności pogłębiamy, zawsze o ten rok więcej bogatsi w nowe doświadczenia.
    To co wcześniej nie wychodziło, dziś wychodzi przy zamkniętych oczach.
    Magia w kuchni zakwita, rozkwitając pysznymi potrawami.
    Lecz stół staje się niezwykłym obrazem, a Malinowe Pocałunki tego wszystkiego malarzem.
    Każdym dniem zaskakując czasem rozczarowując, że znów jest idealnie 
    Życzyć można wszystkiego lecz najważniejsze by serce pasji nigdy kochać nie przestało.
    By prąd ,gaz i woda bez limitowe były, a produkty dostępne na wyciągnięcie ręki.
    By głowa zawsze świetnych pomysłów była, a ręka nie odmówiła posłuszeństwa.
    A czasem nawet, by coś nie wyszło ,bo nie ma to jak wyzwanie które chce się pokonać podbić i to co najlepsze wydobyć.
    By co dzień uśmiechał się do Was świat cały ,a zmartwienia odgoni wiatr
    Życzę wszystkiego co do gotowe do spełnienia
    Danuta Smulko
    Pozdrawiam a z poczęstunkiem na maila szybko zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za życzenia i pyszny prezent

      Usuń
  18. Sto lat, sto lat smacznych porad, smacznych eksperymentów, zadowolonych degustatorów, słodkich pomysłów, powalających efektów.
    I dużo MIŁOŚCI!!!!!!

    Życzy Ania
    anabin

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za życzenia i pyszny prezent

      Usuń
    2. Dziękuję za życzenia i pyszny prezent

      Usuń
  19. Życzę Tobie i Twojemu blogowi, aby:
    - zupa nigdy nie była przesolona,
    - ciasta nigdy nie były zakalcami,
    - nic się nie przypalało,
    - na blogu było coraz więcej wyświetleń,
    - w głowie było mnóstwo nowych pomysłów i przepisów,
    - Twoje dania zawsze wszystkim smakowały
    - w kuchni gary się nie tłukły
    - Twoja marzenia stały się czymś realnym!

    Pozdrawiam,
    Izek

    Ps. Prezenty urodzinowe wysyłam mailem :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Na blogowe drugie urodziny...
    Wszystkie zeszły się zupiny.
    W pierwszym rzędzie wystrojona ogonowa.
    Obok stoi zapłakana cebulowa.
    Kwiaty trzyma zawstydzona jarzynowa.
    A życzenia składa pękata grochowa.
    Ja tu dzisiaj będę śmiała,
    Nie jak burak ta ofiara.
    Co czerwieni w kącie się.
    I te życzenia złożyć Ci chcę.
    Gotuj tak kolejnych sto lat.
    Smak niech zniewala...
    Zapach niech intryguje zmysły me.
    To wszystko niech spełni się.
    Sto lat:)

    OdpowiedzUsuń
  21. Na blogowe drugie urodziny...
    Wszystkie zeszły się zupiny.
    W pierwszym rzędzie wystrojona ogonowa.
    Obok stoi zapłakana cebulowa.
    Kwiaty trzyma zawstydzona jarzynowa.
    A życzenia składa pękata grochowa.
    Ja tu dzisiaj będę śmiała,
    Nie jak burak ta ofiara.
    Co czerwieni w kącie się.
    I te życzenia złożyć Ci chcę.
    Gotuj tak kolejnych sto lat.
    Smak niech zniewala...
    Zapach niech intryguje zmysły me.
    To wszystko niech spełni się.

    OdpowiedzUsuń
  22. Na blogowe drugie urodziny...
    Wszystkie zeszły się zupiny.
    W pierwszym rzędzie wystrojona ogonowa.
    Obok stoi zapłakana cebulowa.
    Kwiaty trzyma zawstydzona jarzynowa.
    A życzenia składa pękata grochowa.
    Ja tu dzisiaj będę śmiała,
    Nie jak burak ta ofiara.
    Co czerwieni w kącie się.
    I te życzenia złożyć Ci chcę.
    Gotuj tak kolejnych sto lat.
    Smak niech zniewala...
    Zapach niech intryguje zmysły me.
    To wszystko niech spełni się.

    OdpowiedzUsuń
  23. Na blogowe drugie urodziny...
    Wszystkie zeszły się zupiny.
    W pierwszym rzędzie wystrojona ogonowa.
    Obok stoi zapłakana cebulowa.
    Kwiaty trzyma zawstydzona jarzynowa.
    A życzenia składa pękata grochowa.
    Ja tu dzisiaj będę śmiała,
    Nie jak burak ta ofiara.
    Co czerwieni w kącie się.
    I te życzenia złożyć Ci chcę.
    Gotuj tak kolejnych sto lat.
    Smak niech zniewala...
    Zapach niech intryguje zmysły me.
    To wszystko niech spełni się.

    sto lat:)

    Marta Matusiewicz

    OdpowiedzUsuń
  24. Na bloga drugie urodziny...
    Wszystkie zeszły się zupiny.
    W pierwszym rzędzie wystrojona ogonowa.
    Obok stoi zapłakana cebulowa.
    Kwiaty trzyma zawstydzona jarzynowa.
    A życzenia składa pękata grochowa.
    Ja tu dzisiaj będę śmiała,
    Nie jak burak ta ofiara.
    Co czerwieni w kącie się.
    I te życzenia złożyć Ci chcę.
    Gotuj tak kolejnych sto lat.
    Smak niech zniewala...
    Zapach niech intryguje zmysły me.
    To wszystko niech spełni się.

    OdpowiedzUsuń
  25. Na bloga drugie urodziny...
    Wszystkie zeszły się zupiny.
    W pierwszym rzędzie wystrojona ogonowa.
    Obok stoi zapłakana cebulowa.
    Kwiaty trzyma zawstydzona jarzynowa.
    A życzenia składa pękata grochowa.
    Ja tu dzisiaj będę śmiała,
    Nie jak burak ta ofiara.
    Co czerwieni w kącie się.
    I te życzenia złożyć Ci chcę.
    Gotuj tak kolejnych sto lat.
    Smak niech zniewala...
    Zapach niech intryguje zmysły me.
    To wszystko niech spełni się.

    OdpowiedzUsuń
  26. Na bloga drugie urodziny...
    Wszystkie zeszły się zupiny.
    W pierwszym rzędzie wystrojona ogonowa.
    Obok stoi zapłakana cebulowa.
    Kwiaty trzyma zawstydzona jarzynowa.
    A życzenia składa pękata grochowa.
    Ja tu dzisiaj będę śmiała,
    Nie jak burak ta ofiara.
    Co czerwieni w kącie się.
    I te życzenia złożyć Ci chcę.
    Gotuj tak kolejnych sto lat.
    Smak niech zniewala...
    Zapach niech intryguje zmysły me.
    To wszystko niech spełni się.

    OdpowiedzUsuń
  27. Pocałunki malinowe - tak urodzinowe... I dziś z okazji niezwykłego święta, pragnę gorąco ucałować dziewczęta, w usta malinowe tak czerwone, kolorowe. Życzenia najszczersze, wypieków co nie miara, żeby każda buzia z radości skakała, że smaki takie pyszne, owocowe, soczyste. By biszkopt zawsze był dobrze wyrośnięty, by ozdabiały go wszędzie chłodne listki mięty. By buzia autorki bloga, zawsze uśmiechnięta była, bo wszyscy jesteśmy jak gotująco-piekąca rodzina. Gdzie myśl przewodnia to miłość do kuchni, szacunek wzajemny i pomoc w trudnych chwilach, gdy zakalec wyszedł, gdy głowa zmęczona.. To nic! Jest na to sposobów tona! My zawsze chętnie służymy radą, przepisami z czekoladą, która każdą troskę przepędza, nawet wtedy kiedy zbliżają się święta. Więc i ja na święta przesyłam zdjęcie tortu! Częstujcie się dziewczyny, ile kto może, ale poczekajcie! Najpierw toast! Zdrowie autorki tego wspaniałego bloga! (chlup) I już można zaczynać! Śpiewajmy wszyscy sto lat, jak wspaniała rodzina! I jeszcze na koniec, napiszę to raz, choć nie do rymu, to jednak najszczerzej: Sto lat kochana! Uśmiechu co nie miara! Udanych wypieków, szczęścia, miłości i samych pomyślności! Tego Ci życzę wraz z życzeniami zdrowia, pozdrawiam i przesyłam całusków tysiące - mam nadzieję że kiedyś wszyscy pójdziemy na piknik na łące i spróbujemy naszych smakołyków, wnet się poznamy nie tylko po "kliku". Jeszcze raz wszelkiej pomyślności życzy Justyna Kwiatosz.

    OdpowiedzUsuń
  28. Wszystkiego dobrego naa kolejne lata blogowego gotowania ! :) Dużo pysznych zdjęć, wspaniałych przepisów, wysokich biszkoptów, tężejących galaretek, kruchych ciasteczek, smakowitych deserów, przyrumienionych kurczaków, soczystych owocowych pyszności co więcej dużo cierpliwości do przygotowywania tych domowych pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  29. Pocałunkom malinowym pozostaje życzyć marzeń czekoladowych.
    Gdyż maliny i czekolada to kulinarna podstawa :)

    ...a poza tym życzę Ci abyś zawsze była uśmiechnięta, niech nigdy nie zbraknie Ci zapału i pomysłów które masz teraz oraz wielu spełnionych marzeń! - Kobiecemysli.pl

    OdpowiedzUsuń
  30. Wierszy pisać nie umiem, a nawet gdybym umiała to i tak słów za mało 9 i zgodzi się ze mną każdy) by życzenia napisać godne Twojej kulinarnej pasji. Bo gotowanie z takim serduchem jak Ty to robisz musi być pyszne. Życzę Ci więc jeszcze wielu wspaniałych pomysłów, zaskakuj Nas jeszcze bardziej. No i niech pospełniają Ci się Twoje marzenia. To tyle.
    PS: Na urodziny przynoszę nic innego jak Malinowy Pocałunek ;) Ciasto tak bardzo odzwierciedlające tego bloga ;) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  31. Z okazji drugich urodzin życzę wielu nowych inspiracji kulinarnych, pysznych przepisów, dużo radości z prowadzenia bloga, kolejne tysiące wiernych fanów i aby następne lata były jeszcze bardziej owocne niż ubiegłe:)

    OdpowiedzUsuń
  32. Malinowe Pocałunki, urodziny mają.
    Wszyscy goście życzenia i prezenty dają.
    Więc i ja winszuję i pysznościami częstuję.
    Pomysłów smacznych życzę,
    bo nieraz je zapożyczę ;)

    Przynoszę na poczęstunek:
    *Tartę malinową na czekoladowym spodzie
    *Roladki drobiowe ze szparagami
    *Sałatkę ze śledziem i ciecierzycą
    mam nadzieję że Tobie i Gościom posmakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  33. Szczere i pełne podziwu życzenia. Niech ten piękny blog, a zarazem pasja gotowania trwają przez wiele lat. Niech wszystko czego się w życiu podejmiesz będzie Ci się równie dobrze udawało i przynosiło radość i satysfakcję.

    Na Twoim pięknym blogu, każdy może znaleźć swój ulubiony smak. Dlatego z okazji Twoich blogowych urodzin przynoszę 3 różne ciasta dla gości - z czekoladą, z makiem i mocno owocowe, abyś mogła zadowolić podniebienia każdego, nawet najbardziej wybrednego ;)

    Jeszcze raz najserdeczniejsze życzenia i... jak zawsze czekam na kolejny smaczny post i przepis.

    OdpowiedzUsuń
  34. Samych udanych przepisów, uśmiechów na twarzach degustatorów, coraz więcej pomysłów, produktów pod dostatkiem, duuużo miejsca w lodówce, ale przede wszystkim radości z tego, co robisz :) Wszystkiego najlepszego!
    galaszewska.a@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  35. Życzę Ci aby każdy dzień był niezapomnianą kulinarną przygodą i powodem do zadowolenia.Aby nigdy nie zabrakło Co wsparcia, miłości i ciepła najważniejszych osób w Twoim życiu...Powodzenia we wszystkim co robisz :)

    OdpowiedzUsuń
  36. Życzę Tobie, abyś nigdy nie przestała wierzyć w to co robisz. Dzięki Tobie nauczyłam się, że nie warto trzymać się twardo reguł, gotowanie to zabawa, nic nas nie ogranicza prócz naszej wyobraźni... dzięki Tobie pokochałam gotowanie na nowych zasadach.
    Więc jeszcze raz wszystkiego co najlepsze, sukcesu każdego dnia i kolejnych wielu lat fantastycznej "roboty", inspirowania innych.
    Dorota C.

    OdpowiedzUsuń
  37. Dni cynamonowych, tygodni truskawkowych, miesięcy malinowych i lat słodkich jak czekolada...

    Serdeczne życzenia przesyła Sara z bloga Gotuje jak MasterChef

    OdpowiedzUsuń
  38. Dni pełnych uśmiechu i radości,
    Domu pełnego serdecznych gości,
    Głowy pełnej pomysłów na nowe pyszności.

    I żeby ciastka nie tuczyły,
    kremy tortowe nigdy się nie ważyły,
    żeby galaretka nie spływała na tortownicy samo dno,
    żeby warstwy w deserze zawsze wychodziły równo ;)

    A na koniec tak od serca, życzę radości i satysfakcji z blogowania i coraz nowymi pysznościami nas zaskakiwania! :))

    OdpowiedzUsuń
  39. Z racji Twego świętowania
    życzeń leci co nie miara
    Zdrowia, szczęścia i radości,
    Rybek smacznych i bez ości
    Życzę także Ci miłości,
    którą obdzielisz Rodzinę i swych Gości
    Spełniaj swe marzenia
    i realizuj zamierzenia
    Ze swym talentem i pasją do gotowania
    Pamiętaj że jesteś Mistrzynią, nie do pokonania :)
    Czerp z tego satysfakcję i pieniążków wiele
    Niech Ci dopingują wszyscy w koło, no i Przyjaciele :)

    OdpowiedzUsuń
  40. Ile maku jest w makowcu, ile ziaren na jałowcu, ile pestek figa ma....tyle szczęścia razy dwa! STO LAT!
    Aneta K

    OdpowiedzUsuń
  41. mówią, że papugowanie jest złe - ale to nieprawda.
    to forma inspirowania innych.
    życzę malinowym pocałunkom, żeby miały całą papugową ptaszarnię.
    i jak pająk przyciągały czytelników w sieć niesamowitych smakołyków...

    a na przyjęcie przyniosłabym kremowy sernik czekoladowy, koktajl buraczkowo-porzeczkowy dla zdrowia i ochłody i... domowy chleb. bo chleb to serce.

    OdpowiedzUsuń
  42. Spełnienia marzeń, samych radosnych chwil, wiernych czytelników i sponsorów bez liku ;)
    Kasia Kot

    OdpowiedzUsuń
  43. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  44. Życzę Wam sprostania największym kulinarnym zadaniom, obficie zaopatrzonej lodówki, zniżek na prąd i wodę, pogody do zdjęć, kolejnych tysięcy "lubisiów", satysfakcji z tego co robicie...
    B. Markowska

    OdpowiedzUsuń
  45. Wszystkiego najsmaczniejszego z okazji urodzin bloga... wielu, smacznych wpisów, ogrom followers'ów i ciekawych wyzwań kulinarnych.
    Wraz z życzeniami na Twoją imprezę urodzinową przynoszę
    Imprezowe tarteletki porowo-cebulowe

    Składniki
    (na 12sztuk)
    ciasto:
    100g masła
    100g mąki pszennej
    100g mąki pełnoziarnistej
    2 łyżki zimnej wody
    sól

    nadzienie:
    2-3 białe cebule
    zielona część z dwóch porów
    masło klarowane do smażenia
    sól, biały pieprz
    ząbek czosnku
    2 jajka
    80 ml słodkiej śmietanki 30%
    płatki papryki
    natka pietruszki do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Ciasto: Mąki i sól wsypujemy do miski. Dodajemy masło pokrojone w kostkę. Ugniatamy do uzyskania konsystencji kruszonki. Dodajemy wodę i ugniatamy aż powstanie jednolita kula. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Ciastem wykładamy natłuszczone foremki do tarteletek i odcinamy nadmiar z boków i gęsto nakłuwamy widelcem. Tak przygotowane ciasto podpiekamy w 180 stopniach C przez 15 minut.
    Nadzienie: na patelni rozgrzewamy masło klarowane i szklimy na nim drobno posiekaną cebulkę i por. Doprawiamy solą.
    Cebulowo-porowe nadzienie nakładamy na podpieczone ciasto. Jajka, śmietankę, sól, przeciśnięty ząbek czosnku mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i wlewamy na farsz. Zapiekamy jeszcze przez około 10-5 minut w 180 stopniach c aż masa jajeczno-śmietanowa się zetnie. Posypujemy płatkami papryki i dekorujemy natka pietruszki.

    OdpowiedzUsuń
  46. Wszystkiego najsmaczniejszego z okazji urodzin bloga... wielu, smacznych wpisów, ogrom followers'ów i ciekawych wyzwań kulinarnych.
    Wraz z życzeniami na Twoją imprezę urodzinową przynoszę
    Tort snickers

    Składniki:
    ciasto: 8 jajek
    25 dag zmielonych orzechów (dowolne:laskowe, włoskie, ziemne)
    25 dag mąki
    25 dag cukru
    Mały proszek do pieczenia
    Łyżka oleju

    blat kokosowy: 6 białek
    6 łyżek cukru pudru
    50g wiórków kokosowych
    masa: 4 jajka
    ½ szklanki cukru pudru
    250g masła
    Słoik kremu Snickers (500g)
    dekoracja: 3 batony Snickers

    Sposób przygotowania:
    Ciasto: Białka ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksować razem dodając na końcu białka. Piec 50 minut w temp. 180 stopni C. Ostudzić i przekroić na dwa placki.

    Blat kokosowy: Białka ubij, dodając cukier puder i na końcu wiórki. Piecz w tortownicy na złoty kolor w 200 stopniach C.

    Masa: Ubić jajka z cukrem na parze. Ostudzić. Masło utrzeć do białości, dodać ubite jajka a następnie krem Snickers i ucierać aż, masa będzie jednolita.

    Przekładać kolejno ciasto, 1/3 masy czekoladowej, blat kokosowy, 1/3 masy i kolejny blat ciasta. Wierzch udekorować resztą kremu czekoladowego oraz pokrojonymi batonikami Snickers. Podawać schłodzone.

    OdpowiedzUsuń
  47. Tort tęczowy

    Składniki:
    Na biszkopt:
    3 jajka,
    nieco mniej niż 1/2 szklanka cukru,
    1/2 szklanka mąki,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    barwnik w proszku

    Na krem z mascarpone:
    400ml śmietany kremówki
    500g serka mascarpone
    3 łyżeczki cukru pudru

    Na krem maślany:
    200g masła
    6 łyżek cukru pudru

    Na masę cukrową:
    4 łyżeczki żelatyny
    70 ml zimnej wody
    3 łyżeczki Planty
    250 dag cukru pudru
    barwniki w proszku

    Ponadto ¼ tabliczki białej czekolady

    Wykonanie:
    Przygotowanie biszkopt:
    Białka ubij na sztywno, dodaj partiami cukier. Nie przerywając miksowania dodaj pojedynczo żółtka a następnie odrobinę barwnika (na czubku noża). Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki. Ciasto wylej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 20 minut w temperaturze 170 stopni. Ostudzić. W ten sposób upiec po kolei wszystkie biszkopty. Kiedy jeden biszkopt się piecze miksujemy składniki na kolejny i wkładamy do drugiej formy. Wyjmujemy z piekarnika upieczony biszkopt i zamieniamy go kolejnym do upieczenia. Jeśli dysponujemy piekarnikiem dwukomorowym możemy piec dwa biszkopty równocześnie.

    Przygotowanie krem z mascarpone:
    Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dokładamy małymi partiami serek mascarpone. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
    Blaty biszkoptowe układamy według pożądanej kolejności przekładając je niewielką ilością kremu z mascarpone. Na ostatni blat nie nakładamy kremu z mascarpone!

    Przygotowanie krem maślany:
    Masło ubijamy na puszysta masę z dodatkiem cukru pudru. Możemy również dodać dwie krople ulubionego aromatu.
    Krem maślanym smarujemy wierzch i boki tortu. Tort chłodzimy w lodówce przez minimum 2h aby była bardziej stabilny przed nakładaniem masy cukrowej.

    Przygotowanie masa cukrowa:
    4 łyżeczki żelatyny zalać 70 ml zimnej wody. Odstawić na ok. 5 min. Umieścić żelatynę w kąpieli wodnej i uważnie obserwować aż zacznie się rozpuszczać. Dodać 3 łyżki Planty. Zanim tłuszcz się całkowicie rozpuści zdjąć z ognia. Dodawać stopniowo cukier puder aż masa będzie plastyczna. Rozwałkować cienko duży płat o szerokości ciasta + 2x jego wysokość + minimum 5cm. Pozostałą po obłożeniu masę rozpuszczamy ponownie w kąpieli wodnej z niewielką ilością Planty. Gdy masa będzie półpłynna dodajemy wybrany barwnik. Masę chłodzimy i dodajemy tyle cukru pudru, aby ponownie uzyskać konsystencje plasteliny. Masę rozwałkowujemy i wycinamy lub wykrawamy dowolne napisy czy ozdoby. Ozdoby przyklejamy do tortu za pomocą rozpuszczonej białej czekolady.

    Tort jest pyszny lekki i niezbyt słodki. Robi ogromne warzenie na gościach i wzbudza nie mały zachwyt. Mimo iż jest czasochłonny warto zrobić go na wyjątkową okazję np. urodziny dziecka.

    OdpowiedzUsuń
  48. Elwiro,
    Tobie i Twojemu Dwulatkowi życzę w przyszłości
    Całego alfabetu przysmaków i pyszności:
    Apetycznych Babeczek, Ciasteczek, Drożdżóweczek
    Eskalopków, Flaczków, Gryczanych Hereczniaczków,
    Indyka z Jabłkami, Karpatki, Lazanii,
    Łazanek, Miodowników, Nadziewanych Omlecików,
    Pierożków, Rogalików, Serników i Torcików,
    Udek z Warzywami, Ziemniaków z Żeberkami!

    A tak na serio to gratuluję – 2 lata to kawał czasu, ja po 6 miesiącach nie raz miałam ochotę dać sobie spokój. Życzę kolejnych cudownych pomysłów na wspaniałe potrawy, ciasta i desery, aby nigdy nie brakowało Ci inspiracji, chęci i zapału do gotowania i blogowania!
    Pozdrawiam,
    Ania

    PS. Pyszności zaraz podeślę kurierem ;)

    OdpowiedzUsuń
  49. Życzymy Ci aby blog nadal był Twoim spełnieniem,
    aby przez kolejne lata rozwijał się i poszerzał grono swoich obserwatorów,
    aby nigdy nie opuszczała Cię wena i chęć gotowania :)
    Wszystkie najpyszniejszego!!!

    Pozdrawiamy,
    Candy Pandas

    OdpowiedzUsuń
  50. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Dalszej działalności bloga, jeszcze większej ilości fanów oraz jak największej satysfakcji z tego co robisz.

    OdpowiedzUsuń
  51. Wkrótce Twego Bloga urodziny,
    zatem zawsze dziarskiej miny.
    Do zabawy mnóstwo siły,
    żeby każdy dzień był miły
    - pełen śmiechu i radości i
    co najmniej stu urodzinowych gości,
    Wielu sukcesów kulinarnych i kolejnych długich lat blogowania.
    życzy,
    Kasia Jaworek

    OdpowiedzUsuń
  52. Życzę Ci,abyś zawsze robiła to co kochasz i co jest Twoją pasją.Życzę Ci także wielu,wielu czytelników i szalejącego licznika odwiedzin.Wreszcie życzę Ci nigdy niegasnącej inspiracji do pisania(i działania!;)na blogu;)

    OdpowiedzUsuń
  53. Wszystkiego Najlepszego :) Dużo nowych pomysłów i inspiracji kulinarnych na kolejne lata :) Dużo uśmiechu i radości :)

    OdpowiedzUsuń
  54. Mistrzowskich
    Ambitnych
    Lekkich
    Interesujących
    Nowych
    Odważnych
    Wariackich
    Ekscytujących

    Pysznych
    Oszałamiających
    Cudownych
    Atrakcyjnych
    Łatwych
    Unikalnych
    Nietypowych
    Kuszących
    Inspirujących

    pomysłów kulinarnych życzę! :-)
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  55. M*alinowe pocałunki 2 urodziny obchodzą,
    A* mili goście z prezentami prędko się schodzą.
    L*ecz i życzenia złożyć się godzi,
    I* ich wyjątkowość na drugi plan nie schodzi.
    N*iech więc pomysły kuchenne dna nigdy nie mają,
    O*ne temu blogowi największy sens nadają.
    W*iernych czytelników niechaj nie zabraknie,
    E*legancki komentarz i malinowy buziak niech tu każdy cmoknie.

    P*ięknych zdjęć i przepisów niech moc cała będzie,
    O*czy i podniebienia nasze cieszą one wszędzie.
    C*ały czas inspiracje niech z bloga dla nas płyną,
    A*ch pomysły Malinowych Pocałunków są dla nas kulinarną benzyną
    Ł*adnie więc dziś życzenia składamy,
    U*kłony są niskie i prezenty u bramy.
    N*iech wena kulinarna przyjacielem będzie każdego dnia,
    K*ażdy czytelnik tego życzy tak Krzyś Ewa Ola czy ja Ania,
    I* za rok się tu znów spotkajmy i życzenia składajmy
    100 lat Malinowych! amy jak się rozwijasz blogu drogi co dzień patrzajmy.

    OdpowiedzUsuń
  56. Gratuluję Ci słodkiej dwójki i życzę wielu następnych urodzinek. Gotuj z radością i miłością, twórz kolejne pyszności, a przede wszystkim ciesz się z każdego kulinarnego dzieła, które wyraża Ciebie i Twoją pasję. Tak więc, niech smak będzie z Tobą XD

    OdpowiedzUsuń
  57. 2-letnie dziecko umie już dużo - mówi, chodzi, robi duże postępy Życzę Ci aby Twój blog szybko się rozwijał i robił postępy, Niech każdy tu zagląda i znajduje coś dla siebie, Niech potrawy zaskakują i w sukcesy owocują, A autorce życzę wytrwałości i nowych pomysłów. Niech Twój blog zyskuje więcej fanów. Udanej imprezy urodzinowej u dużo smakołyków! Czekam na 3 latka.

    OdpowiedzUsuń
  58. Moje życzenia z okazji 2 urodzin bloga są proste i krótkie ale szczere:) życzę Ci dalszej owocnej działalności bloga, tysiące odwiedzających i samych sukcesów kulinarnych :)

    Wpraszam się na imprezę i przynoszę ze sobą jeden Torcik Jogurtowe Szaleństwo z Truskawkami dla wszystkich oraz drugi Torcik w kształcie serca dla naszej autorki bloga :) Gratuluję :) Ewelina P

    OdpowiedzUsuń
  59. Co by Tobie tu życzyć, właściwie przede wszystkim zdrowia, bo gotujesz tak, że niejeden znany na cały Świat kucharz mógłby się powstydzić przy Tobie. Poza tym wielu wiernych czytelników czerpiących inspirację z Twych dań. To drugie urodziny bloga, mój chrześniak 2-go czerwca też kończył 2 lata, niby nie aż tak długi okres czasu a mimo to pokochałam go tak mocno, że skoczyłabym za nim w ogień, za blogiem może w ogień bym nie skoczyła no chyba, że w taki wirtualny, ale z pewnością-słuchaj no nie ma opcji żeby nie istniał albo żebyś czasem nie myślała żeby go zamknąć, no bo co ja bez niego zrobię ? Skąd ja brałabym pomysły na ciekawe dania, którymi mogę zaskoczyć rodzinę/gości? Także ten tego no... życzę istnienia bloga jak najdłużej. Sto lat! :)

    A słodkość, którą przyniosłam na imprezę zaraz podeślę z tego maila 23.lola.92@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  60. Blogowi o TAKIEJ NAZWIE (oraz jego właścicielce)
    nie życzy się byle czego, trzeba się postarać wielce! :)
    Toteż ja zamiast pakietu "zdrowiaszczęściapomyślności"
    wolę życzyć Ci, by zawsze na Twojej twarzyczce gościł
    błogi uśmiech na myśl o tym, co by tu upichcić zaraz,
    niech każdy czytelnik wielbi Cię i naśladować stara
    się te Twoje dokonania; niech zgadzają się rachunki
    gramów, dekagramów, litrów w przepisach, a pocałunki
    na Twoich dłoniach składają wielbiciele Twych talentów.
    A Twój blog niech wywołuje w ich sercach sporo (smacznego!) zamętu! <3



    Zziajany Nulek ;)

    OdpowiedzUsuń
  61. Malinowe Pocałunki nas gościły i na smaczne jedzonko zaprosiły teraz my dla niej gotujemy bo z Elwirką się nie rozstajemy Pocałunki nas inspirują i każdemu coś ofiarują jak nie ciacho no to zupkę, a jeśli czyjaś smutna minka znajdzie tez i drinka Więc jak widać bloga super mamy i życzenia piękne składamy dużo garów i radości na blogu nowych gości inspiracji różnorodnych dla nas wszystkich godnych 100 lat :)

    OdpowiedzUsuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.