piątek, 12 czerwca 2015

Pomidorki faszerowane serkiem kremowym

 























Kolejna szybka propozycja na przekąskę.


Składniki:
  • opakowanie pomidorów koktajlowych 250 g
  • opakowanie setka kremowego Arla Apetina z czosnkiem i ziołami
  • 150 ml octu balsamicznego
  • 2 g agaru 


Wykonanie:
Ocet łączymy z agarem i doprowadzamy do wrzenia. Chwilkę gotujemy i odstawiamy aby delikatnie ostygło. Następnie nabieramy płyn w strzykawkę i z wysokości ok 15 cm wpuszczamy po kropelce do mocno schłodzonego oleju.
Pomidorki myjemy, osuszamy i ścinamy górę. Delikatnie wyjmujemy miąższ i napełniamy je serkiem.  Dekorujemy odsączonym z oleju kawiorem z octu.
Szybko, prosto i bardzo smacznie ;). Czy trzeba czegoś więcej?

30 minut z Apetiną

3 komentarze:

  1. Jak prosto a jak efektownie wygląda :D Ciekawe wykorzystanie agaru :) Pozdrawiamy serdecznie

    OdpowiedzUsuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.