tag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post2989429545940255882..comments2023-09-25T17:24:08.554+02:00Comments on Malinowe Pocałunki: Konkurs z okazji 2 urodzin bloga. Malinowe Pocałunkihttp://www.blogger.com/profile/04348854364483776580noreply@blogger.comBlogger84125tag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-35792894972558409042015-06-16T00:01:31.480+02:002015-06-16T00:01:31.480+02:00Malinowe Pocałunki nas gościły i na smaczne jedzon...Malinowe Pocałunki nas gościły i na smaczne jedzonko zaprosiły teraz my dla niej gotujemy bo z Elwirką się nie rozstajemy Pocałunki nas inspirują i każdemu coś ofiarują jak nie ciacho no to zupkę, a jeśli czyjaś smutna minka znajdzie tez i drinka Więc jak widać bloga super mamy i życzenia piękne składamy dużo garów i radości na blogu nowych gości inspiracji różnorodnych dla nas wszystkich godnych 100 lat :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-62436932383560226912015-06-15T23:32:53.756+02:002015-06-15T23:32:53.756+02:00Blogowi o TAKIEJ NAZWIE (oraz jego właścicielce)
n...Blogowi o TAKIEJ NAZWIE (oraz jego właścicielce)<br />nie życzy się byle czego, trzeba się postarać wielce! :) <br />Toteż ja zamiast pakietu "zdrowiaszczęściapomyślności"<br />wolę życzyć Ci, by zawsze na Twojej twarzyczce gościł<br />błogi uśmiech na myśl o tym, co by tu upichcić zaraz,<br />niech każdy czytelnik wielbi Cię i naśladować stara<br />się te Twoje dokonania; niech zgadzają się rachunki<br />gramów, dekagramów, litrów w przepisach, a pocałunki<br />na Twoich dłoniach składają wielbiciele Twych talentów.<br />A Twój blog niech wywołuje w ich sercach sporo (smacznego!) zamętu! <3 <br /><br /><br /><br />Zziajany Nulek ;) Nulekhttps://www.blogger.com/profile/04432621857038770137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-8130361059637832832015-06-15T23:11:38.727+02:002015-06-15T23:11:38.727+02:00Co by Tobie tu życzyć, właściwie przede wszystkim ...Co by Tobie tu życzyć, właściwie przede wszystkim zdrowia, bo gotujesz tak, że niejeden znany na cały Świat kucharz mógłby się powstydzić przy Tobie. Poza tym wielu wiernych czytelników czerpiących inspirację z Twych dań. To drugie urodziny bloga, mój chrześniak 2-go czerwca też kończył 2 lata, niby nie aż tak długi okres czasu a mimo to pokochałam go tak mocno, że skoczyłabym za nim w ogień, za blogiem może w ogień bym nie skoczyła no chyba, że w taki wirtualny, ale z pewnością-słuchaj no nie ma opcji żeby nie istniał albo żebyś czasem nie myślała żeby go zamknąć, no bo co ja bez niego zrobię ? Skąd ja brałabym pomysły na ciekawe dania, którymi mogę zaskoczyć rodzinę/gości? Także ten tego no... życzę istnienia bloga jak najdłużej. Sto lat! :)<br /><br />A słodkość, którą przyniosłam na imprezę zaraz podeślę z tego maila 23.lola.92@gmail.comOlkahttps://www.blogger.com/profile/09310075238815785598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-27070865720757634312015-06-15T23:07:25.841+02:002015-06-15T23:07:25.841+02:00Moje życzenia z okazji 2 urodzin bloga są proste i...Moje życzenia z okazji 2 urodzin bloga są proste i krótkie ale szczere:) życzę Ci dalszej owocnej działalności bloga, tysiące odwiedzających i samych sukcesów kulinarnych :) <br /><br />Wpraszam się na imprezę i przynoszę ze sobą jeden Torcik Jogurtowe Szaleństwo z Truskawkami dla wszystkich oraz drugi Torcik w kształcie serca dla naszej autorki bloga :) Gratuluję :) Ewelina PAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-48498097072473873032015-06-15T22:57:46.297+02:002015-06-15T22:57:46.297+02:002-letnie dziecko umie już dużo - mówi, chodzi, rob...2-letnie dziecko umie już dużo - mówi, chodzi, robi duże postępy Życzę Ci aby Twój blog szybko się rozwijał i robił postępy, Niech każdy tu zagląda i znajduje coś dla siebie, Niech potrawy zaskakują i w sukcesy owocują, A autorce życzę wytrwałości i nowych pomysłów. Niech Twój blog zyskuje więcej fanów. Udanej imprezy urodzinowej u dużo smakołyków! Czekam na 3 latka. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09251821012603023046noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-89318869054558957412015-06-15T22:14:30.777+02:002015-06-15T22:14:30.777+02:00Gratuluję Ci słodkiej dwójki i życzę wielu następn...Gratuluję Ci słodkiej dwójki i życzę wielu następnych urodzinek. Gotuj z radością i miłością, twórz kolejne pyszności, a przede wszystkim ciesz się z każdego kulinarnego dzieła, które wyraża Ciebie i Twoją pasję. Tak więc, niech smak będzie z Tobą XDAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00107987633161456823noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-44932187781128153942015-06-15T22:13:12.780+02:002015-06-15T22:13:12.780+02:00M*alinowe pocałunki 2 urodziny obchodzą,
A* mili g...M*alinowe pocałunki 2 urodziny obchodzą,<br />A* mili goście z prezentami prędko się schodzą.<br />L*ecz i życzenia złożyć się godzi,<br />I* ich wyjątkowość na drugi plan nie schodzi.<br />N*iech więc pomysły kuchenne dna nigdy nie mają,<br />O*ne temu blogowi największy sens nadają.<br />W*iernych czytelników niechaj nie zabraknie,<br />E*legancki komentarz i malinowy buziak niech tu każdy cmoknie.<br /><br />P*ięknych zdjęć i przepisów niech moc cała będzie,<br />O*czy i podniebienia nasze cieszą one wszędzie.<br />C*ały czas inspiracje niech z bloga dla nas płyną,<br />A*ch pomysły Malinowych Pocałunków są dla nas kulinarną benzyną<br />Ł*adnie więc dziś życzenia składamy,<br />U*kłony są niskie i prezenty u bramy.<br />N*iech wena kulinarna przyjacielem będzie każdego dnia,<br />K*ażdy czytelnik tego życzy tak Krzyś Ewa Ola czy ja Ania,<br />I* za rok się tu znów spotkajmy i życzenia składajmy<br />100 lat Malinowych! amy jak się rozwijasz blogu drogi co dzień patrzajmy.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04379691794654024390noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-15417521500773749142015-06-15T22:06:08.572+02:002015-06-15T22:06:08.572+02:00Mistrzowskich
Ambitnych
Lekkich
Interesujących
Now...Mistrzowskich<br />Ambitnych<br />Lekkich<br />Interesujących<br />Nowych<br />Odważnych<br />Wariackich<br />Ekscytujących<br /><br />Pysznych<br />Oszałamiających<br />Cudownych<br />Atrakcyjnych<br />Łatwych<br />Unikalnych<br />Nietypowych<br />Kuszących<br />Inspirujących<br /><br />pomysłów kulinarnych życzę! :-)<br />MonikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-69586832797520900252015-06-15T21:56:55.021+02:002015-06-15T21:56:55.021+02:00Wszystkiego Najlepszego :) Dużo nowych pomysłów i ...Wszystkiego Najlepszego :) Dużo nowych pomysłów i inspiracji kulinarnych na kolejne lata :) Dużo uśmiechu i radości :) Parowar facetahttps://www.blogger.com/profile/08652469502005995560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-65237522493890273762015-06-15T21:21:50.777+02:002015-06-15T21:21:50.777+02:00Życzę Ci,abyś zawsze robiła to co kochasz i co jes...Życzę Ci,abyś zawsze robiła to co kochasz i co jest Twoją pasją.Życzę Ci także wielu,wielu czytelników i szalejącego licznika odwiedzin.Wreszcie życzę Ci nigdy niegasnącej inspiracji do pisania(i działania!;)na blogu;)<br />"Szyję,więc jestem"https://www.blogger.com/profile/13515788180065105652noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-40662600277917093232015-06-15T21:01:28.200+02:002015-06-15T21:01:28.200+02:00Wkrótce Twego Bloga urodziny,
zatem zawsze dziars...Wkrótce Twego Bloga urodziny, <br />zatem zawsze dziarskiej miny.<br />Do zabawy mnóstwo siły, <br />żeby każdy dzień był miły<br />- pełen śmiechu i radości i<br />co najmniej stu urodzinowych gości, <br />Wielu sukcesów kulinarnych i kolejnych długich lat blogowania.<br />życzy,<br />Kasia JaworekTradycyjna kuchnia Kasihttps://www.blogger.com/profile/17819897063406755606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-42676829994619928622015-06-15T18:15:23.245+02:002015-06-15T18:15:23.245+02:00Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Dalszej ...Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Dalszej działalności bloga, jeszcze większej ilości fanów oraz jak największej satysfakcji z tego co robisz.Olanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-30271465152255829232015-06-15T17:46:41.661+02:002015-06-15T17:46:41.661+02:00Życzymy Ci aby blog nadal był Twoim spełnieniem,
a...Życzymy Ci aby blog nadal był Twoim spełnieniem,<br />aby przez kolejne lata rozwijał się i poszerzał grono swoich obserwatorów, <br />aby nigdy nie opuszczała Cię wena i chęć gotowania :) <br />Wszystkie najpyszniejszego!!!<br /><br />Pozdrawiamy,<br />Candy PandasCandy Pandashttps://www.blogger.com/profile/00212939215666294102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-1233669622142941372015-06-15T15:54:37.138+02:002015-06-15T15:54:37.138+02:00Elwiro,
Tobie i Twojemu Dwulatkowi życzę w przysz...Elwiro, <br />Tobie i Twojemu Dwulatkowi życzę w przyszłości<br />Całego alfabetu przysmaków i pyszności:<br />Apetycznych Babeczek, Ciasteczek, Drożdżóweczek<br />Eskalopków, Flaczków, Gryczanych Hereczniaczków,<br />Indyka z Jabłkami, Karpatki, Lazanii, <br />Łazanek, Miodowników, Nadziewanych Omlecików,<br />Pierożków, Rogalików, Serników i Torcików,<br />Udek z Warzywami, Ziemniaków z Żeberkami!<br /><br />A tak na serio to gratuluję – 2 lata to kawał czasu, ja po 6 miesiącach nie raz miałam ochotę dać sobie spokój. Życzę kolejnych cudownych pomysłów na wspaniałe potrawy, ciasta i desery, aby nigdy nie brakowało Ci inspiracji, chęci i zapału do gotowania i blogowania!<br />Pozdrawiam, <br />Ania<br /><br />PS. Pyszności zaraz podeślę kurierem ;)<br />ktougoscimoichgoscihttps://www.blogger.com/profile/13725267820790095776noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-54896964125141861862015-06-15T13:01:28.352+02:002015-06-15T13:01:28.352+02:00Tort tęczowy
Składniki:
Na biszkopt:
3 jajka,
n...Tort tęczowy<br /><br />Składniki:<br />Na biszkopt: <br />3 jajka, <br />nieco mniej niż 1/2 szklanka cukru, <br />1/2 szklanka mąki, <br />1 łyżeczka proszku do pieczenia<br />barwnik w proszku<br /><br />Na krem z mascarpone:<br />400ml śmietany kremówki<br />500g serka mascarpone<br />3 łyżeczki cukru pudru<br /><br />Na krem maślany:<br />200g masła<br />6 łyżek cukru pudru<br /><br />Na masę cukrową:<br />4 łyżeczki żelatyny<br />70 ml zimnej wody<br />3 łyżeczki Planty<br />250 dag cukru pudru<br />barwniki w proszku<br /><br />Ponadto ¼ tabliczki białej czekolady<br /><br />Wykonanie:<br />Przygotowanie biszkopt: <br />Białka ubij na sztywno, dodaj partiami cukier. Nie przerywając miksowania dodaj pojedynczo żółtka a następnie odrobinę barwnika (na czubku noża). Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki. Ciasto wylej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 20 minut w temperaturze 170 stopni. Ostudzić. W ten sposób upiec po kolei wszystkie biszkopty. Kiedy jeden biszkopt się piecze miksujemy składniki na kolejny i wkładamy do drugiej formy. Wyjmujemy z piekarnika upieczony biszkopt i zamieniamy go kolejnym do upieczenia. Jeśli dysponujemy piekarnikiem dwukomorowym możemy piec dwa biszkopty równocześnie.<br /><br />Przygotowanie krem z mascarpone:<br />Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dokładamy małymi partiami serek mascarpone. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.<br />Blaty biszkoptowe układamy według pożądanej kolejności przekładając je niewielką ilością kremu z mascarpone. Na ostatni blat nie nakładamy kremu z mascarpone!<br /><br />Przygotowanie krem maślany:<br />Masło ubijamy na puszysta masę z dodatkiem cukru pudru. Możemy również dodać dwie krople ulubionego aromatu.<br />Krem maślanym smarujemy wierzch i boki tortu. Tort chłodzimy w lodówce przez minimum 2h aby była bardziej stabilny przed nakładaniem masy cukrowej.<br /><br />Przygotowanie masa cukrowa: <br />4 łyżeczki żelatyny zalać 70 ml zimnej wody. Odstawić na ok. 5 min. Umieścić żelatynę w kąpieli wodnej i uważnie obserwować aż zacznie się rozpuszczać. Dodać 3 łyżki Planty. Zanim tłuszcz się całkowicie rozpuści zdjąć z ognia. Dodawać stopniowo cukier puder aż masa będzie plastyczna. Rozwałkować cienko duży płat o szerokości ciasta + 2x jego wysokość + minimum 5cm. Pozostałą po obłożeniu masę rozpuszczamy ponownie w kąpieli wodnej z niewielką ilością Planty. Gdy masa będzie półpłynna dodajemy wybrany barwnik. Masę chłodzimy i dodajemy tyle cukru pudru, aby ponownie uzyskać konsystencje plasteliny. Masę rozwałkowujemy i wycinamy lub wykrawamy dowolne napisy czy ozdoby. Ozdoby przyklejamy do tortu za pomocą rozpuszczonej białej czekolady.<br /><br />Tort jest pyszny lekki i niezbyt słodki. Robi ogromne warzenie na gościach i wzbudza nie mały zachwyt. Mimo iż jest czasochłonny warto zrobić go na wyjątkową okazję np. urodziny dziecka.Sandrahttps://www.blogger.com/profile/15449662066241663998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-26386014182862236132015-06-15T13:00:10.987+02:002015-06-15T13:00:10.987+02:00Wszystkiego najsmaczniejszego z okazji urodzin blo...Wszystkiego najsmaczniejszego z okazji urodzin bloga... wielu, smacznych wpisów, ogrom followers'ów i ciekawych wyzwań kulinarnych.<br />Wraz z życzeniami na Twoją imprezę urodzinową przynoszę <br />Tort snickers<br /><br />Składniki:<br />ciasto: 8 jajek<br />25 dag zmielonych orzechów (dowolne:laskowe, włoskie, ziemne)<br />25 dag mąki<br />25 dag cukru<br />Mały proszek do pieczenia<br />Łyżka oleju<br /><br />blat kokosowy: 6 białek<br />6 łyżek cukru pudru<br />50g wiórków kokosowych<br />masa: 4 jajka<br />½ szklanki cukru pudru<br />250g masła<br />Słoik kremu Snickers (500g)<br />dekoracja: 3 batony Snickers<br /><br />Sposób przygotowania:<br />Ciasto: Białka ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksować razem dodając na końcu białka. Piec 50 minut w temp. 180 stopni C. Ostudzić i przekroić na dwa placki.<br /><br />Blat kokosowy: Białka ubij, dodając cukier puder i na końcu wiórki. Piecz w tortownicy na złoty kolor w 200 stopniach C.<br /><br />Masa: Ubić jajka z cukrem na parze. Ostudzić. Masło utrzeć do białości, dodać ubite jajka a następnie krem Snickers i ucierać aż, masa będzie jednolita.<br /><br />Przekładać kolejno ciasto, 1/3 masy czekoladowej, blat kokosowy, 1/3 masy i kolejny blat ciasta. Wierzch udekorować resztą kremu czekoladowego oraz pokrojonymi batonikami Snickers. Podawać schłodzone.Sandrahttps://www.blogger.com/profile/15449662066241663998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-4707528693899908422015-06-15T12:58:03.032+02:002015-06-15T12:58:03.032+02:00Wszystkiego najsmaczniejszego z okazji urodzin blo...Wszystkiego najsmaczniejszego z okazji urodzin bloga... wielu, smacznych wpisów, ogrom followers'ów i ciekawych wyzwań kulinarnych.<br />Wraz z życzeniami na Twoją imprezę urodzinową przynoszę <br />Imprezowe tarteletki porowo-cebulowe<br /><br />Składniki<br />(na 12sztuk)<br />ciasto: <br />100g masła<br />100g mąki pszennej<br />100g mąki pełnoziarnistej<br />2 łyżki zimnej wody <br />sól<br /><br />nadzienie:<br />2-3 białe cebule<br />zielona część z dwóch porów<br />masło klarowane do smażenia<br />sól, biały pieprz<br />ząbek czosnku<br />2 jajka<br />80 ml słodkiej śmietanki 30%<br />płatki papryki<br />natka pietruszki do dekoracji<br /><br />Sposób przygotowania<br />Ciasto: Mąki i sól wsypujemy do miski. Dodajemy masło pokrojone w kostkę. Ugniatamy do uzyskania konsystencji kruszonki. Dodajemy wodę i ugniatamy aż powstanie jednolita kula. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Ciastem wykładamy natłuszczone foremki do tarteletek i odcinamy nadmiar z boków i gęsto nakłuwamy widelcem. Tak przygotowane ciasto podpiekamy w 180 stopniach C przez 15 minut. <br />Nadzienie: na patelni rozgrzewamy masło klarowane i szklimy na nim drobno posiekaną cebulkę i por. Doprawiamy solą.<br />Cebulowo-porowe nadzienie nakładamy na podpieczone ciasto. Jajka, śmietankę, sól, przeciśnięty ząbek czosnku mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i wlewamy na farsz. Zapiekamy jeszcze przez około 10-5 minut w 180 stopniach c aż masa jajeczno-śmietanowa się zetnie. Posypujemy płatkami papryki i dekorujemy natka pietruszki.<br />Sandrahttps://www.blogger.com/profile/15449662066241663998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-61986608702061758862015-06-14T23:42:00.823+02:002015-06-14T23:42:00.823+02:00Życzę Wam sprostania największym kulinarnym zadani...Życzę Wam sprostania największym kulinarnym zadaniom, obficie zaopatrzonej lodówki, zniżek na prąd i wodę, pogody do zdjęć, kolejnych tysięcy "lubisiów", satysfakcji z tego co robicie... <br />B. Markowska Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-49233333070989780242015-06-14T23:41:49.028+02:002015-06-14T23:41:49.028+02:00Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-58383642704534072582015-06-14T23:38:24.692+02:002015-06-14T23:38:24.692+02:00Spełnienia marzeń, samych radosnych chwil, wiernyc...Spełnienia marzeń, samych radosnych chwil, wiernych czytelników i sponsorów bez liku ;) <br />Kasia Kot Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-27288944443047170262015-06-14T22:14:59.960+02:002015-06-14T22:14:59.960+02:00mówią, że papugowanie jest złe - ale to nieprawda....mówią, że papugowanie jest złe - ale to nieprawda. <br />to forma inspirowania innych.<br />życzę malinowym pocałunkom, żeby miały całą papugową ptaszarnię.<br />i jak pająk przyciągały czytelników w sieć niesamowitych smakołyków...<br /><br />a na przyjęcie przyniosłabym kremowy sernik czekoladowy, koktajl buraczkowo-porzeczkowy dla zdrowia i ochłody i... domowy chleb. bo chleb to serce.tinahhttps://www.blogger.com/profile/17955106189335630818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-12430260081065935822015-06-14T21:34:52.823+02:002015-06-14T21:34:52.823+02:00Ile maku jest w makowcu, ile ziaren na jałowcu, il...Ile maku jest w makowcu, ile ziaren na jałowcu, ile pestek figa ma....tyle szczęścia razy dwa! STO LAT! <br />Aneta KAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-28474539600986200622015-06-14T14:07:47.136+02:002015-06-14T14:07:47.136+02:00Z racji Twego świętowania
życzeń leci co nie miara...Z racji Twego świętowania<br />życzeń leci co nie miara<br />Zdrowia, szczęścia i radości,<br />Rybek smacznych i bez ości<br />Życzę także Ci miłości,<br />którą obdzielisz Rodzinę i swych Gości<br />Spełniaj swe marzenia<br />i realizuj zamierzenia<br />Ze swym talentem i pasją do gotowania<br />Pamiętaj że jesteś Mistrzynią, nie do pokonania :)<br />Czerp z tego satysfakcję i pieniążków wiele<br />Niech Ci dopingują wszyscy w koło, no i Przyjaciele :)<br /><br />kuchnia w czekoladziehttps://www.blogger.com/profile/16651756891568810987noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-83461301032499162122015-06-14T11:33:54.692+02:002015-06-14T11:33:54.692+02:00Dni pełnych uśmiechu i radości,
Domu pełnego serde...Dni pełnych uśmiechu i radości,<br />Domu pełnego serdecznych gości,<br />Głowy pełnej pomysłów na nowe pyszności.<br /><br />I żeby ciastka nie tuczyły,<br />kremy tortowe nigdy się nie ważyły,<br />żeby galaretka nie spływała na tortownicy samo dno,<br />żeby warstwy w deserze zawsze wychodziły równo ;)<br /><br />A na koniec tak od serca, życzę radości i satysfakcji z blogowania i coraz nowymi pysznościami nas zaskakiwania! :))Martahttps://www.blogger.com/profile/07830495375133926851noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4826199357553298018.post-1372539991651404682015-06-14T08:15:01.859+02:002015-06-14T08:15:01.859+02:00Dni cynamonowych, tygodni truskawkowych, miesięcy ...Dni cynamonowych, tygodni truskawkowych, miesięcy malinowych i lat słodkich jak czekolada...<br /><br />Serdeczne życzenia przesyła Sara z bloga Gotuje jak MasterChefJadę tamhttps://www.blogger.com/profile/11872369589071346222noreply@blogger.com