niedziela, 7 czerwca 2015

Szparagi w boczku


Sezon szparagowy w pełni. Najprostsze rozwiązania 
są chyba najlepsze. 
My uwielbiamy je z piekarnika, a jak pogoda dopisuje podawane są grillowane.


Składniki:
  • pęczek szparagów zielonych 
  • cieniutkie plasterki wędzonego boczku
Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki i gotujemy ok 5 min w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy, hartujemy je w wodzie z lodem. Następnie delikatnie osuszamy i owijamy boczkiem. Następnie układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej ze stron do momentu zrumienia boczku.






  • pęczek zielonych szparagów
  • plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
  • ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną.  Zawijamy szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf



  • pęczek zielonych szparagów
  • plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
  • ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną.  Zawijamy szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf

  • pęczek zielonych szparagów
  • plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
  • ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną.  Zawijamy szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf
  • pęczek zielonych szparagów
  • plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
  • ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną.  Zawijamy szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf
  • pęczek zielonych szparagów
  • plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
  • ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną.  Zawijamy szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf
  • pęczek zielonych szparagów
  • plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
  • ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną.  Zawijamy szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf
  • pęczek zielonych szparagów
  • plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
  • ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną.  Zawijamy szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf

  • pęczek zielonych szparagów
  • plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
  • ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną.  Zawijamy szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf

  • pęczek zielonych szparagów
  • plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
  • ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną.  Zawijamy szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf
  • pęczek zielonych szparagów
  • plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
  • ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną.  Zawijamy szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf

3 komentarze:

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.