poniedziałek, 9 listopada 2015

Roladki z indyka z rukolą


Kolejne nasze danie przygotowane podczas finału konkursu Kuchenne Zmagania. 
Świetna, dietetyczna potrawa i bardzo zdrowa.
Jak również zapraszam na kolejną dawkę zdjęć. 
Zachęcamy wszystkich do codziennego oddania głosu na nasz MALINOWY DREAM TEAM. (klik). Dla głosujących przewidziane są również nagrody.

Składniki:
  • 5 sznycli z piesi indyka
  • otarta skórka z ok połowy cytryny
  • 2 garście rukoli Fit&Easy
  • 1 surowe jajko
  • ¼ cebuli
  • sól , pieprz do smaku 
  • 1 opakowanie sałaty sałaty Party Fit&Easy
  • salsa verde na bazie pietruszki/ulubiony sos/winegret

Wykonanie:

4 sznycle rozbijamy cienko przez folię. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Pozostały
kawałek mięsa kroimy w kostkę, wkładamy do blendera. Dodajemy pokrojoną cebulę, rukolę , skórkę z cytryny i wbijamy jajko. Całość blendujemy na dość gładką masę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na rozbite kawałki mięsa układamy przygotowany farsz i dokładnie zwijamy roladki.  Możemy dla pewności owinąć je białym bawełnianym sznurkiem/spiąć wykałaczkami. Gotowe roladki  układamy na blaszce i wsuwamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. C  i pieczemy ok 20-30 min.

Gotową mieszankę sałat Party układamy na talerzach, polewamy ulubionym sosem i układamy
gotowe przekrojone roladki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.