poniedziałek, 28 marca 2016

Tosty francuskie


Idealne śniadanie nie tylko po świątecznym obżarstwie. 
Szybkie i mega smaczne.

Składniki:

  • słodka bułka drożdżowa 
  • 2 jajka
  • pół szklanki napoju ryżowego oryginalnego Alpro
  • 2 łyżeczki cukru brązowego, odrobina cynamonu  
  • olej do smażenia 
  • cukier puder 
Wykonanie:
Jajka roztrzepujemy z napojem Alpro, cukrem i cynamonem. Słodką bułkę kroimy w plastry, moczymy w przygotowanej mieszaninie i smażymy na rumiano z każdej ze stron. 
Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, układamy na 



2 komentarze:

  1. Nie wiem sama dlaczego, tak rzadko je robię, bo b. lubię:)
    Dzięki za przypomnienie przepisu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam....trzeba bedzie przyszykować

    OdpowiedzUsuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.