niedziela, 3 maja 2015

Sałatka z tuńczykiem, kaparami w muszlach


Składniki: 
  • makaron duże muszle 
  • 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w kostkę 
  • 1 słoiczek tuńczyka w sosie własnym, odsączonego 
  • 1 jajko ugotowane na twardo drobno posiekane 
  • 1 cebula dymka, bardzo drobno pokrojona  
  • 1/2 czerwonej papryczki chilli, drobno posiekanej 
  • 2 łyżki opłukanych kaparów 
  • 1 łyżka poszatkowanych liści pietruszki 
  • sól, pieprz czarny do smaku 
  • majonez
  • glassa sojowa do dekoracji
Wykonanie:
Makaron duże muszle ugotować według przepisu ma opakowaniu. Wszystkie składniki sałatki połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną sałatką napełniać muszle. Podawać schłodzone, delikatnie polane glassą sojową PONTI.

2 komentarze:

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.