sobota, 27 grudnia 2014

Sałatka pieczarkowa z serem.



































Świąteczne zakupy, masa produktów w koszu, 
te co nie zapisane oczywiście pominięte ;). 
Tak też się stało z nieszczęsnym majonezem. 
Kiedy przyszło do robienia naszej ulubionej sałatki pieczarkowej, okazało się iż w słoiku (który wydawał się być pełny) znalazłam tylko ok 1/4 ilości.
Jako, że potrzeba znów okazała się matką wynalazku, powstała całkiem nowa sałatka. 
Pyszna! Kremowy delikatny ser topiony emmentaler firmy Lactima doskonale się sprawdził.
Dodał nowego wyrazu i smaku. Gorąco Wam polecam spróbować zrobić taką wersję. 

Składniki:
 Wykonanie:
Pieczarki dokładnie oczyszczamy. Wrzątek solimy i wrzucamy nasze przygotowane grzyby. Gotujemy ok 5 min. Wylewamy na sito i czekamy, aż ostygną. Następnie kroimy je w dogodne dla nas kawałki. Ogórki kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Kukurydzę odcedzamy i łączymy wszystko razem. Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem. Dodajemy łyżkę majonezu i ser topiony wedle naszego smaku. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki, aby sałatka nam się dobrze schłodziła.
 


4 komentarze:

  1. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju sałatki. Twoja wygląda doskonale:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapowiada się mega pysznie, napewno taka jest

    OdpowiedzUsuń
  3. No właśnie znalazłam przepis na taką sałatkę jaką lubię i do tego jeszcze z serem.
    Pychotka :)

    OdpowiedzUsuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.