poniedziałek, 9 maja 2016

Sorbet porzeczkowy w 5 minut



Szybkie, smaczne i zdrowe lody na upalne dni? 
Nic trudnego. Wystarczą zimowe zapasy mrożonych owoców. 

Składniki:

  • 500 g mrożonych czarnych porzeczek
  • ok szklanki cukru pudru
  • 100 ml likieru advocaat (Dalkowski)
Wykonanie:
Wszystko umieszczamy w misie malaksera i szybko miksujemy na gładką masę. Można również użyć zwykłego blendera. Po dosłownych kilku minutach możemy cieszyć się zjawiskowym deserem. 

3 komentarze:

  1. Uwielbiam lody porzeczkowe, ale nigdy nie próbowałam z advocatem. Przepiękny kolor. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Z takim likierem jest pysznie ;) robiłam cos podobnego

    OdpowiedzUsuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.