Kolejna fajna propozycja na zbliżające się
Święta Wielkiej Nocy. Danie robi wrażenie wizualne i smakowe. Połączenie tego na co mamy ochotę
i tego co najbardziej lubimy.
Z czystym sumieniem gorąco polecam.
Składniki:
- 5 jaj Farmio
- papryka czerwona
- szalotka
- szczypior
- rzeżucha
- sól, pieprz czarny Kamis
Jajka rozbijamy delikatnie widelcem, dodajemy drobno pokrojone warzywa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy roladę na styl omletu japońskiego. Czyli wylewamy część jajek na patelnię i rozprowadzamy po całości. Kiedy zaczyna się ścinać zaczynamy zwijać je jak naleśnika i posuwamy na 2 brzeg patelni, po czym wlewamy kolejną porcję masy jajecznej tak, aby połączyła się z pierwszym rulonikiem. Gdy kolejna się ścinać znów zwijamy, zaczynając od tego pierwszego rulonika. Robimy tak, aż skończy się masa jajeczna. W ten sposób postanie nam rolada na całą patelnię. Chwilkę podsmażamy ją z każdej ze stron, zdejmujemy kroimy w grubsze plastry i podajemy. Idealne na ciepło jak i na zimno. Gorąco polecam.
Życzę wszystkiego smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.