piątek, 21 marca 2014

Rukolowe mojito.

Teraz to tym przepisem zaskoczyłam nawet sama siebie.
 Czegoś tak zjawiskowego, pysznego i niebanalnego nigdy w życiu nie piłam. Nie sądziłam, że z sałaty można przygotować drinka, który naprawę jest pyszny i godny polecenia! 
Moja kolejna propozycja do konkursu BlogerChef.




Składniki:
  • 3 części napoju imbirowego (np.Schweppes GINGER ALE)
  • 2 część tequila silver
  • dobra garść rukoli Fit&Easy
  • ok 2 łyżeczki cukru demerara
  • 1 część soku z cytryny
  • lód
Wykonanie:
Do szejkera wkładamy kostki lodu, wlewamy płyny, dosypujemy  cukier i wkładamy roztartą w dłoniach lub delikatnie w moździerzu rukolę. Mieszamy energicznie potrząsając. Podajemy w niskich szklankach z lodem. Dekorujemy listkami rukoli i plastrem cytryny.
Ja życzę smacznego.

Chciałabym zaznaczyć, że spożywanie alkoholu szkodzi naszemu zdrowiu. Dzieciom i młodzieży do lat 18 spożywanie i kupowanie alkoholu jest surowo zakazane.

1 komentarz:

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.