Kolejny fajny i szybki pomysł na pyszną i sycącą przekąskę. Tradycyjny chleb w jajku pod finezyjną nazwą tostów francuskich nabiera całkiem innej barwy. Dzięki dodatkom i sposobie wykonania także i smaku.
Składniki:
- chleb tostowy
- ser topiony w kostce u mnie Alpejski
- salami
- papryka
- jajka
- papryka mielona słodka i ostra
- olej do smażenia
- Party dip meksykański Prymat.
Chleb tostowy wałkujemy na płasko i odkrawamy skórki. Smarujemy kromkę serkiem topionym i układamy na niej plaster salami i kawałki papryki.
Zwijamy ciasno w roladkę. Jajka roztrzepujemy z odrobiną mleka, papryką słodką i ostrą.
Nasze tosty obtaczamy w jajku i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej ze stron.
Zdejmujemy tosty z patelni i układamy na ręczniku papierowym, odsączając tym nadmiar tłuszczu.
Party dip meksykański przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Aby uzyskać bardziej pikantny dip polecam dodanie keczupu ostrego.
Nasze tosty podajemy najlepiej na ciepło.
Gorąco polecam.
Kolejny pyszny przepis, który napewno wypróbuję :) Pozdrawiam Gosia
OdpowiedzUsuńSuper fajnie i jasno opisane. A nawet zobrazowane. Tak trzymać. Bergerrr :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo!
OdpowiedzUsuń