środa, 11 września 2013

Tosty francuskie z serem, salami i papryką na ostro.


Kolejny fajny i szybki pomysł na pyszną i sycącą przekąskę. Tradycyjny chleb w jajku pod finezyjną nazwą tostów francuskich nabiera całkiem innej barwy. Dzięki dodatkom i sposobie wykonania także i smaku.


Składniki:
  • chleb tostowy 
  • ser topiony w kostce u mnie Alpejski
  • salami
  • papryka
  • jajka
  • papryka mielona słodka i ostra
  • olej do smażenia
  • Party dip meksykański Prymat.
Sposób wykonania:

Chleb tostowy wałkujemy na płasko i odkrawamy skórki. Smarujemy kromkę serkiem topionym i układamy na niej plaster salami i kawałki papryki.

 Zwijamy ciasno w roladkę. Jajka roztrzepujemy z odrobiną mleka, papryką słodką i ostrą.


 Nasze tosty obtaczamy w jajku i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej ze stron.


Zdejmujemy tosty z patelni i układamy na ręczniku papierowym, odsączając tym nadmiar tłuszczu.
Party dip meksykański przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Aby uzyskać bardziej pikantny dip polecam dodanie keczupu ostrego.
Nasze tosty podajemy najlepiej na ciepło.
Gorąco polecam.

3 komentarze:

  1. Kolejny pyszny przepis, który napewno wypróbuję :) Pozdrawiam Gosia

    OdpowiedzUsuń
  2. Super fajnie i jasno opisane. A nawet zobrazowane. Tak trzymać. Bergerrr :-)

    OdpowiedzUsuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.