Imprezowych przekąsek c.d.
Wykonanie:
Chrupka, przyprawiona cebula,
którą odrywa się płatkami zanurza w pysznym
Party Dip Barbecue Prymatu.
Do szklanki zimnego piwa jak znalazł.
Alternatywa cebulowych krążków.
Składniki:
- duża cebula
- jajko
- mąka
- bułka tarta
- przyprawy
- Party Dip Barbecue Prymat
Duża cebulę obieramy i odkrajmy końcówki. Nacinamy w ósemki lub więcej nie przecinając jej do końca. Delikatnie oddzielamy każdą warstwę, uważając aby nie nie połamać cebuli. 3 łyżki mąki łączymy z przyprawami np. odrobiną pieprzu, papryki... Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka. Naszą przygotowaną cebulę zanurzamy w jajku i obsypujemy dokładnie mąką z przyprawami. Starając się zasypać każdy listek i znów zanurzamy w jajku. Panierujemy w bułce tartej również bardzo dokładnie. Posypując nią każdą przestrzeń.
Panierowaną cebulę smażymy w głębokim tłuszczu na lekko brązowy kolor. Odsączamy na ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Delikatnie wykrawamy środek wstawiamy kieliszek wypełniony Dipem.
Party Dip Barbecue Prymat przygotowujemy zgodnie z opisem zamieszczonym na opakowaniu.
Można wykonać wersję light i zamiast smażyć ją w głębokim tłuszczu upiec w piekarniku w 180 stopniach do zbrązowienia.
Obie wersję są pyszne, tylko ta z oleju jest bardziej chrupka.
Gorąco polecam.
Mając delikatny problem z aparatem wstawiam zdjęcie tzn jego kawałek z innego portalu. Chodzi mi tylko o pokazanie na czym dokładnie polega krojenie cebuli, aby uzyskać taki właśnie efekt.
Fot. Zszywka.
fajny pomysł
OdpowiedzUsuńjestem pod pozytywnym wrażeniem :)
OdpowiedzUsuńjestem pod pozytywnym wrażeniem :)
OdpowiedzUsuń