niedziela, 15 września 2013

Śliwki w boczku


Kolejna przekąska. 
Jest to coś od czego się całkowicie uzależniłam ;). 
Bardzo proste i smaczne.
Coś co gości u mnie na stole naprawdę często. 
Z idealnymi miękkimi śliwkami kupowanymi na wagę, pysznym wędzonym boczkiem.... 

Składniki:
  • cienko pokrojony w plastry boczek wędzony
  • śliwki suszone (ilość uzależniona od ilości boczku) 
  • Party Dip Barbecue Prymat
  • małe wykałaczki
 Wykonanie:
Układamy śliwkę  na plastrze boczku. Zawijamy ją dokładnie i spinamy wykałaczką. Gotowe roladki smażymy na patelni do zrumieniania z każdej ze stron.Jedną z opcji jest upieczenie ich w piekarniku, ale patelnia w zupełności wystarczy;). Idealnym dodatkiem, jest Pary Dip Barbecue Prymatu, który przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Podajemy najlepiej gorące. 
Gorąco polecam i życzę smacznego.




 

3 komentarze:

  1. troszke spiecozne na tym zdjeciu, ja dodja etroszke wody do peikarnika, zbey nie bylyz a suche:) a boczus jaki poelcacie? probowalam wielu..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Boczek jest pokrojony bardzo cienko. Ja kupuję tylko wędzony nie odparzany. Czy one są spieczone? Dla mnie nie ;)

      Usuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.