Pysznych przekąsek ciąg dalszy.
Od kiedy nauczyłam się jak je przyrządzać,
aby nie były suche i twarde goszczą na naszym stole dość często. Jako szczęśliwa posiadaczka piekarnika z możliwością pieczenia z parą mogę sobie poszaleć.
Idealnym dodatkiem
do szaszłyków jest Party Dip Barbecue Prymat.
Jednak i bez funkcji pary w piekarniku można uzyskać
taki sam efekt. Zaraz opiszę dokładnie jak.
Składniki:
- 1/2 kg karkówki/ łopatki
- 2 większe cebule
- 4 papryki
- pieczarki
- 10 plastrów boczku wędzonego
- oliwa
- ulubione przyprawy
- Party Dip Barbecue Prymat
Patyczki do szaszłyków wkładamy do naczynia z wodą na kilka min. W tym czasie przygotowujemy nasze warzywa. Paprykę kroimy na kawałki mniej więcej wielkości naszej mięsnej kostki, cebulę kroimy na 4 części i dzielimy na "łupinki". Pieczarki kroimy w zależności od ich wielkości. Najfajniejsze są najmniejsze, które nie wymagają krojenia. Boczek wędzony kroimy w kawałki. Wyjmujemy wykałaczki z wody i wbijamy na nie na przemian mięso i warzywa. Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni. Na dno piekarnika wsuwamy blachę z wyposażenia piekarnika i wlewamy do niej wodę, tak aby zakryła dno. Na ruszcie układamy nasze szaszłyki i pieczemy je tak ok 20 min. Po upływie tego czasu włączamy górną grzałkę, funkcję grilla i pieczemy ok 15 min lub mniej. Tak, aby odrobinkę się zarumieniły. gdy są gotowe wyjmujemy i podajemy z ulubionym sosem. U mnie boski Party Dip Barbecue Prymat.
Party Dip Barbecue Prymat przygotowujemy zgodnie z zaleceniami producenta.
Najlepsze są gorące podane z frytkami....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.