sobota, 22 listopada 2014

Pasta kanapkowa z suszonych pomidorów i szynki.



































Śniadania dla 4 osobowej rodziny to nie lada wyzwanie.
 Każdego dnia trzeba wymyślać co raz to coś nowego. 
A kiedy dopada nas zwątpienie i brak pomysłów, dobrze jest poszaleć w kuchni i połączyć kilka rzeczy w jedną pyszną całość. Ta pasta jest naprawdę smaczna, a to dzięki pysznym i bardzo aromatycznym suszonym pomidorom w oleju PONTI. 

Składniki:
  •  100 g szynki konserwowej
  • 60 g (lub więcej) pomidorów suszonych w oleju PONTI
  • opcjonalnie ząbek czosnku
  • bazylia do smaku

Wykonanie:
Odsączone pomidory z oleju, szynkę, opcjonalnie czosnek miksujemy blenderem do uzyskania dość gładkiej konsystencji. Podajemy z ulubionym pieczywem, posypując świeżą, bądź suszoną bazylią do smaku.

Polecam Wam dystrybutora produktów śródziemnomorskich i słodyczy. Tu można znaleźć masę produktów w znakomitej jakości. Osobiście się nie zawiodłam.

http://indexfood.pl/
























6 komentarzy:

  1. Hmm... przepis po pierwsze łatwy do przygotowania a po drugie wydaje się smaczny. Tylko szynka konserwowa... może jakaś inna, o lepszej jakości? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Akurat taką posiadałam w lodówce. Z innej trzeba by było pokombinować i sprawdzić. Pozdrawiam.

      Usuń
  2. Pysznosci, lubie takie pasty na kanapki

    OdpowiedzUsuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.