poniedziałek, 10 lutego 2014

SMAKROLSY.

Biorę udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.

Przepis i pomysł specjalnie do zgłoszenia konkursowego. Wyzwanie fajne. Jak wykorzystać SMAKOWITĄ PAJDĘ SMALCZYK ROŚLINNY w inny sposób. Nie byłabym sobą abym takiego wyzwania nie podjęła.
Smakowita Pajda zaskoczyła mnie tym, iż można z niej wyczarować nie jedną i nie dwie potrawy. Jest bardzo wszechstronna i niezwykle smaczna!
A więc Smakowita Pajda to kulinarna frajda!



Składniki:
  • Chleb tostowy 6 kromek
  • Smakowita Pajda 
  • Salami 3 plastry
  • Jajko
  • olej do smażenia
Wykonanie:

Z chleba  odcinamy skórki i wałkiem wałkujemy je na płasko. Smarujemy Smakowitą Pajdą i kładziemy po pół plasterka salami. Zwijamy dość ciasno w ruloniki. Jajko roztrzepujemy, moczymy w tym nasze roladki i smażymy na złoty kolor. Zdejmujemy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy papryką i np. innymi ulubionymi przyprawami. Możemy podać je w całości lub pokrojone na kawałki.
Kolejny fajny przepis na Smakowite tosty francuskie.


1 komentarz:

  1. Dziękuję za zgłoszenie do konkursu.
    Jest niepełne, proszę o uzupełnienie o wymagany tekst, wysłałam mailem informację.

    OdpowiedzUsuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.