Składniki:
- opakowanie pomidorów koktajlowych 250 g
- opakowanie setka kremowego Arla Apetina z czosnkiem i ziołami
- 150 ml octu balsamicznego
- 2 g agaru
Wykonanie:
Ocet łączymy z agarem i doprowadzamy do wrzenia. Chwilkę gotujemy i odstawiamy aby delikatnie ostygło. Następnie nabieramy płyn w strzykawkę i z wysokości ok 15 cm wpuszczamy po kropelce do mocno schłodzonego oleju.
Pomidorki myjemy, osuszamy i ścinamy górę. Delikatnie wyjmujemy miąższ i napełniamy je serkiem. Dekorujemy odsączonym z oleju kawiorem z octu.
Szybko, prosto i bardzo smacznie ;). Czy trzeba czegoś więcej?
Jak prosto a jak efektownie wygląda :D Ciekawe wykorzystanie agaru :) Pozdrawiamy serdecznie
OdpowiedzUsuńJak smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMaleńkie pyszności :D
OdpowiedzUsuń