Sezon szparagowy w pełni. Najprostsze rozwiązania
są chyba najlepsze.
My uwielbiamy je z piekarnika, a jak pogoda dopisuje podawane są grillowane.
Składniki:
- pęczek szparagów zielonych
- cieniutkie plasterki wędzonego boczku
Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki i gotujemy ok 5 min w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy, hartujemy je w wodzie z lodem. Następnie delikatnie osuszamy i owijamy boczkiem. Następnie układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej ze stron do momentu zrumienia boczku.
- pęczek zielonych szparagów
- plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
- ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim
garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad
powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną. Zawijamy
szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i
czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf
- pęczek zielonych szparagów
- plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
- ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim
garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad
powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną. Zawijamy
szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i
czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf
- pęczek zielonych szparagów
- plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
- ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim
garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad
powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną. Zawijamy
szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i
czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf
- pęczek zielonych szparagów
- plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
- ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim
garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad
powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną. Zawijamy
szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i
czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf
- pęczek zielonych szparagów
- plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
- ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim
garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad
powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną. Zawijamy
szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i
czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf
- pęczek zielonych szparagów
- plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
- ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim
garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad
powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną. Zawijamy
szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i
czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf
- pęczek zielonych szparagów
- plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
- ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim
garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad
powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną. Zawijamy
szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i
czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf
- pęczek zielonych szparagów
- plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
- ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim
garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad
powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną. Zawijamy
szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i
czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf
- pęczek zielonych szparagów
- plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
- ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim
garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad
powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną. Zawijamy
szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i
czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf
- pęczek zielonych szparagów
- plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku na jeden szparag)
- ew. mielony pieprz
Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy ok. 5 min w wysokim
garnku w osolonej wodzie, czubki szparagów powinny wystawać nad
powierzchnię wody. Odsączamy i czekamy chwilę, aż wystygną. Zawijamy
szparagi w plastry boczku. Układamy na grillu lub patelni grillowej i
czekamy aż boczek ładnie się przyrumieni z każdej ze stron.
Mogą być dodatkiem do innych dań, można je podać z czosnkową bagietką, można podkradać prosto z grilla :)
Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2012/05/szparagi-w-boczku.html#sthash.nrDODCVB.dpuf
Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńoj ja też, z grilla najlepsze ;-) przepisy najprostsze - najlepsze ;-)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie :)
OdpowiedzUsuń