wtorek, 9 czerwca 2015

Pomidory z kremowym serkiem, szparagami i żelką z octu balsamicznego


Szybkie, smaczne i cieszące oko.

Składniki:
  • pomidory
  • pęczek zielonych szparagów
  • serek kremowy  Arla Apetina pomidory z bazylią
  • 150 ml octu balsamicznego
  • 2 g agaru
  • oliwa z oliwek
Wykonanie:
Doprowadzamy do wrzenia wodę w garnku, delikatnie ją solimy i gotujemy nasze szparagi ok 5 min. W tym samym czasie łączymy ocet balsamiczny z agarem i zagotowujemy. Po chwili wylewamy cześć na płaską tacę cienką warstwą i odstawiamy do zastygnięcia.
Pomidory kroimy w plastry i przechodzimy do złożenia naszej przekąski. Na talerzu układamy plaster pomidora następnie ukrojony kawałek żelki balsamicznej, serek kremowy, szparagi, pomidor, żelka, serek, szparagi, pomidor. Dekorujemy wedle naszego gustu i upodobania. Na koniec skrapiamy oliwą z oliwek.
W ten sposób w ciągu niecałych 30 min możemy zaserwować świetna Przekąskę naszym gościom. 



30 minut z Apetiną

4 komentarze:

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.