Szybkie, smaczne i cieszące oko.
Składniki:
- pomidory
- pęczek zielonych szparagów
- serek kremowy Arla Apetina pomidory z bazylią
- 150 ml octu balsamicznego
- 2 g agaru
- oliwa z oliwek
Wykonanie:
Doprowadzamy do wrzenia wodę w garnku, delikatnie ją solimy i gotujemy nasze szparagi ok 5 min. W tym samym czasie łączymy ocet balsamiczny z agarem i zagotowujemy. Po chwili wylewamy cześć na płaską tacę cienką warstwą i odstawiamy do zastygnięcia.
Pomidory kroimy w plastry i przechodzimy do złożenia naszej przekąski. Na talerzu układamy plaster pomidora następnie ukrojony kawałek żelki balsamicznej, serek kremowy, szparagi, pomidor, żelka, serek, szparagi, pomidor. Dekorujemy wedle naszego gustu i upodobania. Na koniec skrapiamy oliwą z oliwek.
W ten sposób w ciągu niecałych 30 min możemy zaserwować świetna Przekąskę naszym gościom.
Doprowadzamy do wrzenia wodę w garnku, delikatnie ją solimy i gotujemy nasze szparagi ok 5 min. W tym samym czasie łączymy ocet balsamiczny z agarem i zagotowujemy. Po chwili wylewamy cześć na płaską tacę cienką warstwą i odstawiamy do zastygnięcia.
Pomidory kroimy w plastry i przechodzimy do złożenia naszej przekąski. Na talerzu układamy plaster pomidora następnie ukrojony kawałek żelki balsamicznej, serek kremowy, szparagi, pomidor, żelka, serek, szparagi, pomidor. Dekorujemy wedle naszego gustu i upodobania. Na koniec skrapiamy oliwą z oliwek.
W ten sposób w ciągu niecałych 30 min możemy zaserwować świetna Przekąskę naszym gościom.
całość wygląda obłędnie !
OdpowiedzUsuńSwietne! masz super pomysły, trzymam kciuki
OdpowiedzUsuńSmacznie, prosto... wspaniały pomysł.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
I znowu pyszne jedzonko :)
OdpowiedzUsuń