Najprostsze z możliwych i co tu długo pisać.
Przepyszne! Idealne nie tylko jako dodatek do grilla. My go uwielbiamy.
Składniki:
- opakowanie gęstego naturalnego jogurtu greckiego (400g)
- 3 dłuższe ogórki
- 2-4 ząbki czosnku
- sól, czarny pieprz
Ogórka dokładnie myjemy. Następnie ścieramy razem ze skórką na tarce o grubych oczkach i solimy. Odstawiamy całość na ok 10 min i dokładnie odciskamy ogórka z soku, który puścił. Dodajemy jogurt, posiekany/przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok godz do lodówki. Dip powinien być gęsty. Podajemy schłodzony. Idealny do każdego rodzaju mięs.
I u mnie dziś był, pycha!
OdpowiedzUsuńTeż taki robię :)
OdpowiedzUsuń