Ciasto, które już dawno powinno znaleźć się na blogu
i sama nie wiem dlaczego tak się nie stało.
Uwielbiane jest przez całą moją rodzinę.
Porcelana Bogucice seria Martha Gold i taca do ciasta dopełniają całość i przepięknie prezentuje się na każdym stole.
Składniki:
- 2 kwadratowe wafle
- 1 szkl cukru
- 4 łyżki kakao
- 250 g Masło Polskie Ekstra 82% tłuszczu Mlekovita
- ok 300 g ulubionych bakalii
- 1-2 paczki herbatników np szkolnych
- 2 lekko kwaśne jabłka
- 1 - galaretka cytrynowa
Masło rozpuszczamy z cukrem i dodajemy kakao. Dokładnie mieszamy całość i dodajemy posiekane delikatnie bakalie, pokruszone herbatniki, pokrojone w kostkę jabłka i lekko przestudzoną galaretkę. Mieszamy o odstawiamy do lekkiego zgęstnienia. Wafle układamy na płaskiej powierzchni i wykładamy masę. Całość zwijamy w roladę i w folię spożywczą. Wkładamy gotowe ciasto do lodówki na min 3 godziny, najlepiej na całą noc.
Kiedyś taką robiłam, była pyszniutka :)
OdpowiedzUsuń