Food Blogger Fest jest wydarzeniem, gdzie w jednym miejscu zgromadzeni są ludzie, którzy kochają wszystko co wiąże się z jedzeniem. W tym roku już po raz szósty serwis Ugotuj.to razem z partnerami
zorganizowali konferencję dla blogerów i osób zainteresowanych tematyką kulinarną.
Dzień był pełen miłych atrakcji. Miła atmosfera, cudowne rozchodzące się po całej przestrzeni aromaty, wspaniali ludzie...
Swoją przygodę rozpoczęłam "warsztatami" z Tomaszem Purolem, finalistą 5 edycji Top Chef. Było naprawdę przednio, smacznie i kolorowo za sprawą specjałów kuchni azjatyckiej. Wbrew pozorom tego dnia zjadłam moje pierwsze i chyba najlepsze w życiu krewetki. Podane na znakomitej sałatce z mango i selera naciowego. Urok sprzętów patrona technologicznego Amica zapierał dech w piersiach. Z wielkim rozżaleniem spoglądam na swoją starą płytę i wyobrażam sobie, że może niebawem jej miejsce zajmie dizajnerko podświetlona płyta i nowy piekarnik również z opcją pieczenia na parze i wbudowaną sondą. Całość w białym kolorze...Ach marzenia, dobrze że za nie nie trzeba płacić.
Następnie były przekąski, kawa... Słodycze, alkohol...Rozmowy ze znajomymi, Konferencje:
- jak jedzenie zmienia przestrzeń miejską
- co to jest dobry produkt. Poszukiwanie smaków prosto od człowieka.
- Inspiracje: jadalne kwiaty, szkoła LCB.
Kolejne były warsztaty z Tesco i dwoma pozytywnie zakręconymi chłopakami Łukaszem Remisiewiczem (www.runeat.pl), Arvindem Juneja (www.fitback.pl). Było to bardziej spotkanie niż typowe gotowanie, ale było fajnie. Opowiadania o dietach i o tym o co tak naprawdę w tym chodzi, że każda z nich działa odmiennie na różnych ludzi. Puentą było przygotowanie 3 ekspresowych posiłków, które możemy zabrać ze sobą do szkoły, pracy...
Dekorowanie własnego torcika Wedlowskiego sprawiło mi wiele frajdy. Efekt osobiście przypadł mi do gustu i został ochoczo wpałaszowany przez najmłodsze grono po niedzielnym obiedzie.
Wisienką na torcie było blending session, czyli możliwość stworzenia swojej własnej whisky. Mała grupa, klimatyczne wnętrze, laboratoryjne przyrządy i ekspert w tej dziedzinie Mateusz Zabiegaj, który wprowadzał nas w temat spotkania...
Swoją przygodę rozpoczęłam "warsztatami" z Tomaszem Purolem, finalistą 5 edycji Top Chef. Było naprawdę przednio, smacznie i kolorowo za sprawą specjałów kuchni azjatyckiej. Wbrew pozorom tego dnia zjadłam moje pierwsze i chyba najlepsze w życiu krewetki. Podane na znakomitej sałatce z mango i selera naciowego. Urok sprzętów patrona technologicznego Amica zapierał dech w piersiach. Z wielkim rozżaleniem spoglądam na swoją starą płytę i wyobrażam sobie, że może niebawem jej miejsce zajmie dizajnerko podświetlona płyta i nowy piekarnik również z opcją pieczenia na parze i wbudowaną sondą. Całość w białym kolorze...Ach marzenia, dobrze że za nie nie trzeba płacić.
Następnie były przekąski, kawa... Słodycze, alkohol...Rozmowy ze znajomymi, Konferencje:
- jak jedzenie zmienia przestrzeń miejską
- co to jest dobry produkt. Poszukiwanie smaków prosto od człowieka.
- Inspiracje: jadalne kwiaty, szkoła LCB.
Kolejne były warsztaty z Tesco i dwoma pozytywnie zakręconymi chłopakami Łukaszem Remisiewiczem (www.runeat.pl), Arvindem Juneja (www.fitback.pl). Było to bardziej spotkanie niż typowe gotowanie, ale było fajnie. Opowiadania o dietach i o tym o co tak naprawdę w tym chodzi, że każda z nich działa odmiennie na różnych ludzi. Puentą było przygotowanie 3 ekspresowych posiłków, które możemy zabrać ze sobą do szkoły, pracy...
Dekorowanie własnego torcika Wedlowskiego sprawiło mi wiele frajdy. Efekt osobiście przypadł mi do gustu i został ochoczo wpałaszowany przez najmłodsze grono po niedzielnym obiedzie.
Wisienką na torcie było blending session, czyli możliwość stworzenia swojej własnej whisky. Mała grupa, klimatyczne wnętrze, laboratoryjne przyrządy i ekspert w tej dziedzinie Mateusz Zabiegaj, który wprowadzał nas w temat spotkania...
Świetna impreza. Super klimat, gratulacje. Widać że bawiłaś się świetnie
OdpowiedzUsuńWidać że było fajnie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
:)
OdpowiedzUsuń