Patrząc na piękne pomidory rosnące w ilościach przekraczających możliwości ich jedzenia, zastanowiłam się jak można by było je wykorzystać. Chodziło mi o to, co zrobić innego niż przecier, keczup, pasty, suszone... więc nie byłabym sobą, gdybym nie "pojechała po bandzie".
Jak to zazwyczaj mówię:
"Ogranicza nas tylko i wyłącznie nasza wyobraźnia", a gotowanie to jedna wielka przygoda, której nikt zakończenia nie przewidzi.
Pomyślałam, przygotowałam i zrobiłam pyszne, świeże, zdrowe, wytrawne lody.
Polecam spróbować i samemu
pobawić się w przeróżne kombinacje :).
Składniki:
- 200g zamrożonych w całości pomidorków koktailowych
- 3 łyżki serka kremowego naturalnego
- sól, pieprz, czosnek, bazylia do smaku
- 3 usmażone na chrupko plastry salami
Zamrożone pomidorki koktajlowe wkładamy do blendera, dodajemy serek i przyprawy wedle uznania. Wszystko razem dokładnie miksujemy. Kiedy masa stanie się jednolita i "lodowa", nakładamy ją natychmiast do pucharków, lub w wafelki. Dekorujemy czipsami z salami i zaskakujemy gości.
Ja życzę Wam smacznego :).
Łał! wyglądają pysznie! jestem bardzo ciekawa jak smakują! jestem OGROMNĄ fanką pomidorów!
OdpowiedzUsuńPolecam spróbować. Wiele zachodu z nimi nie ma, można sobie je mniej lub bardziej dosmaczyć. A smakują jak świeże pomidorki.
UsuńZaintrygował mnie ten przepis :) Dodaję do ulubionych!
OdpowiedzUsuńBo same w sobie naprawdę intrygujące. Polecam spróbować. Nie z nimi dużo roboty ;). Ryzykujemy jedynie poznanie nowych smaków ;).
UsuńTo się nazywa fantazja:) Chętnie bym spróbowała.
OdpowiedzUsuńPolecam. Zawsze coś innego, a są banalne w wykonaniu ;). Pozdrawiam gorąco ;)
UsuńWow ale pomysł!! Takich lodów jeszcze nie jadłam!
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie;)
OdpowiedzUsuńAle super pomysł, będzie trzeba wypróbować koniecznie
OdpowiedzUsuń