sobota, 6 sierpnia 2016

Guacamole


Wstyd się przyznać, ale moje pierwsze guacamole.
 Świeże, wyraziste w smaku, idealne.... Zniknęło bardzo szybko.
Składniki:

  • 2 dojrzałe i miękkie awokado 
  • sok z limonki do smaku
  • posiekana drobno szalotka
  • pęczek natki pietruszki/kolendry
  • papryka chilli do smaku
  • sól
Wykonanie:
Awokado rozkrajamy na pół, wyjmujmy pestkę i łyżką wyjmujemy miąższ do miseczki. Wyciskamy sok z limonki rozgniatamy dość dokładnie widelcem. Dodajemy posiekaną paprykę chilli, szalotkę, natkę, sól  i całość dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu. 

4 komentarze:

  1. oj, bardzo lubie, robię dość rzadko, ale zjadam w całości ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo smacznie, pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja dodaje imbir oraz czosnek.Pasta z pieczywem zytnim smakuje wybornie.Polecam kanapke posypac slonecznikiem

    OdpowiedzUsuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.