31 maja miałam przyjemność debiutować i prowadzić warsztaty w klasie mojej córki z okazji dnia dziecka. Wszystko odbyło się dzięki wsparciu 3 firm: Delecta, Spółdzielni Dostawców Mleka w Wieluniu, wody Jurajskiej.
Tego dnia tematem przewodnim spotkania było dekorowanie ciasteczek, babeczek, tortu i przygotowanie zdrowej smakowej wody do picia. Zabawy nie było końca. Dzieci z wielkim zapałem zabrały się do tworzenia swoich wielkich dzieł sztuki.
Wszystko zostało gruntownie zbadane, posmakowane i część słodkości zabrana do domów. Nic tak nie cieszyło oczu jak umorusane i szczęśliwe dzieci.
Kolejne były babeczki Delecta waniliowe i czekoladowe. Dekorowane zostały kremami na bazie sera Wieluń, który w swoim składzie zawiera jedynie mleko i kultury bakterii, jak również maślanym na bazie masła tej że firmy. Produkty są po prostu fenomenalne i przepyszne. Firma Wieluń dba o każdy szczegół podczas produkcji. Posiada ponad 70-cio letnią tradycję, przestrzegane są też standardy ISO 9001 i HACCP co gwarantuje nam konsumentom bezpieczne i zdrowe produkty. Na ich temat jak również o tym co można z nich wyczarować zapraszam (TU).
Każde dziecko ochoczo próbowało każdego ze smaków, wybierało swój ulubiony i z jeszcze większą przyjemnością wyciskało z moją pomocą wzór na swojej babeczce, co do reszty dekoracji klasa nie postawiła złudzeń. Uczeń przerósł mistrza i każda z babeczek zmieniła się w swoiste dzieło sztuki.
Kolejnym punktem programu była zdrowa woda smakowa. Tu wykorzystaliśmy wodę Jurajska. Jest ona wydobywana z głębokości 115 m ze złoża głębinowego Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Należy do wód średniozmineralizowanych o niskiej zawartości sodu, co sprawia, że można ją pić bez ograniczeń wiekowych. Przygotowaliśmy dwa warianty smakowe: ogórkową z pietruszką i cytryną, jak również truskawkową z miętą. Obie cieszyły się zainteresowaniem. Zadziwiająca była wiedza dzieci odnośnie picia wody.
Tort z niespodzianką wywołał nie lada sensację. Ukryte serce w środku, wypełnione pyszne kremem z sera Wieluń z bitą śmietaną, nutą wanilii i truskawkami spodobało się małym uczestnikom warsztatów.
Ciasto przygotowałam używając bazy do babeczek czekoladowych Delecta, dodając do niego banany i czekoladę. Wszystko to i wspólne dekorowanie,gdzie każde z dzieci miało swój wkład w wygląd sprawiło, że to był najlepszy i najpiękniejszy tort jaki mógłby powstać tego dnia.
Z tego miejsca chciałabym gorąco podziękować Piotrkowi Żochowskiemu z Firmy ONLY DAY za pomoc w przygotowaniu fotorelacji z całego wydarzenia. Jak również Dyrekcji Szkoły Podstawowej im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Szepietowie, wychowawczyni klasy P. Justynie Karwowskiej, Ani Plichcie, Justynie Wojtkowskiej.
Na koniec jeszcze raz dziękuję sponsorom i polecam się na przyszłość.
Was Kochani zapraszam na dość obszerną fotorelację.
Liczę, ze mój debiut widziany nie moimi oczami był udany, uwierzycie mi jak napiszę, że miałam niezłą
tremę?
Klasa 0 "b"
dzieciaki były pewnie uradowane po takiej słodkiej rozpuście:)
OdpowiedzUsuńZdjęcia mówią same za siebie. To było coś wspaniałego, widok nie do opisania.
UsuńŚwietna sprawa takie warsztaty, miny i radość dzieci bezcenne!
OdpowiedzUsuńidealna sprawa na dzień dziecka
OdpowiedzUsuń