Czekolada, ona nigdy nie pyta, ona zawsze rozumie.
Idealne, cudne, rozpływające się w ustach ...
Przygotowane na bazie włoskiej mlecznej czekolady z dodatkiem pasty pistacjowej. Gotowe, przepyszne, z ciemnej czekolady foremki ułatwiają pracę i smakują wybornie.
Całość to porostu petarda.
Składniki:
- 150 g czekolady mlecznej Master Martini
- 150 g śmietany kremówki
- ok 30 g pasty pistacjowej
- prażone siekane pistacje
- gotowe foremki czekoladowe kieliszek a la carte.
Wykonanie:
Śmietanę kremówkę doprowadzamy prawie do wrzenia i zalewamy nią czekoladę z pastą pistacjową. Mieszamy do momentu, aż masa stanie błyszcząca i jednolita. Odstawiamy do wystudzenia, kiedy jest zimna wstawiamy do lodówki na min 3 godz. Po tym czasie całość ubijamy mikserem na puszystą masę.
Przekładamy ją do rękawa cukierniczego i napełniamy nią nasze foremki. Dekorujemy posiekanymi pistacjami.
Ale bym zjadła jedną.
OdpowiedzUsuńŚliczne te babeczki z czekoladą :)
Jakie urocze słodkości, czekoladę uwielbiam więc porywam jedną :)
OdpowiedzUsuńTe gotowe czekoladowe foremki to cudo, całość komponuję się rewelacyjnie. Chętnie bym przygarnęła takie czekoladowe foremki- gdzie można je dostać??
OdpowiedzUsuńwww.cukieteria.pl
Usuńno rewelacja :)
OdpowiedzUsuń