Kolejne nasze danie przygotowane podczas finału konkursu Kuchenne Zmagania.
Świetna, dietetyczna potrawa i bardzo zdrowa.
Jak również zapraszam na kolejną dawkę zdjęć.
Zachęcamy wszystkich do codziennego oddania głosu na nasz MALINOWY DREAM TEAM. (klik). Dla głosujących przewidziane są również nagrody.
Zachęcamy wszystkich do codziennego oddania głosu na nasz MALINOWY DREAM TEAM. (klik). Dla głosujących przewidziane są również nagrody.
Składniki:
- 5 sznycli z piesi indyka
- otarta skórka z ok połowy cytryny
- 2 garście rukoli Fit&Easy
- 1 surowe jajko
- ¼ cebuli
- sól , pieprz do smaku
- 1 opakowanie sałaty sałaty Party Fit&Easy
- salsa verde na bazie pietruszki/ulubiony sos/winegret
Wykonanie:
4 sznycle rozbijamy cienko przez folię. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Pozostały kawałek mięsa kroimy w kostkę, wkładamy do blendera. Dodajemy pokrojoną cebulę, rukolę , skórkę z cytryny i wbijamy jajko. Całość blendujemy na dość gładką masę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na rozbite kawałki mięsa układamy przygotowany farsz i dokładnie zwijamy roladki. Możemy dla pewności owinąć je białym bawełnianym sznurkiem/spiąć wykałaczkami. Gotowe roladki układamy na blaszce i wsuwamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i pieczemy ok 20-30 min.
Gotową mieszankę sałat Party układamy na talerzach, polewamy ulubionym sosem i układamy
gotowe przekrojone roladki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.