sobota, 26 lipca 2014

Grillowane skrzydełka i warzywa z grilla.

Pogoda nas nie opuszcza ;), a komu chce się siedzieć w domu i stać w takie upały przy garach? 
Znając życie odpowiedź jest tylko jedna i każdemu znana.
Odkryłam 2 fajne rzeczy, którymi chciałabym się z Wami podzielić. Jedna to warzywa można bardzo łatwo i szybko przygotować na grillu, a dwa to świetna przyprawa Kamis do skrzydełek. 
Ale do rzeczy.



Składniki:
  • 1 kg skrzydełek
  • przyprawa Brown Sugar Kamis
  • warzywa włoskie na patelnię Iglotex
Skrzydełka oczyszczamy i osuszamy składamy (tak aby nie było wystających części), opruszamy przyprawą i kładziemy na rozgrzanego grilla. Pieczemy do zrumienienia ok 30 min. (ważne, aby były dobrze wypieczone w środku)



 W między czasie do specjalnego woreczka, którego możemy używać na grillu wsypujemy zamrożone warzywa, dodajemy przyprawy, wlewamy 2 łyżki oliwy. Wszystko dokładnie mieszamy, zamykamy woreczek i kładziemy na grillu.
Po ok 15-20 min warzywa nasze są już gotowe. Szybki obiad, zdrowy i bez zbędnego wysiłku.
Ja gorąco polecam.


Nie wiem dokładnie jakie są to woreczki. Rok temu kupiłam je w jednej z sieciówek, wyjęłam z opakowania, schowałam i zapomniałam. W tym tygodniu znów wpadły mi w ręce, więc przydały się i były jak znalazł.


5 komentarzy:

  1. Bardzo apetyczne skrzydełka ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. I naprawdę smaczne. Dla mnie brakowało odrobinę soli ;), ale to akurat da się naprawić ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale smakołyki, mniam...a ten woreczek mnie zadziwił, pierwszy raz o takim słyszę

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niedawno widziałam coś w tym stylu z Jana Niezbędnego.

      Usuń
  4. Pyszny obiadek :)
    już się zrobiłam głodna!

    OdpowiedzUsuń

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.