Wyjęłam mięso z zamrażarki.... i okazało się piękną łopatką, zamiast być wołowiną na gulasz.
Ale nastawienie nie zmieniło się.
Miała być zupa gulaszowa - i była. Może troszkę delikatniejsza, ale pysznie sycąca. Z grubo pokrojonym jeszcze ciepłym chlebem...
Składniki:
- 700 g łopatki
- 300 g pieczarek
- 2 papryki : żółta i czerwona
- 4 szt ogórki kiszone
- listek laurowy
- ziele angielskie
- 2 szt cebuli
- papryka wędzona słodka
- papryka słodka
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki śmietany
- łyżka masła
Polecam, bo pyszna!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.