Śniadanie - najmilsza, część dnia.
Świetne uczucie, kiedy można razem z rodziną spokojnie usiąść za stołem i nie spiesząc się nigdzie oddać się rozkoszy płynącej ze spożywania wspólnego posiłku.
W takie dni, kiedy nie trzeba na szybko zbierać się i uciekać do pracy, szkoły staram się przygotowywać pyszne posiłki dla całej naszej czwórki. Dziś przedstawię Wam jeden z moich naprawdę prostych, ale jakże efektownych pomysłów. Chleb w jajku zna chyba każdy, dziś nazywa się to tost francuski. Nazwa jak nazwa, ale smak dzieciństwa zostanie na zawsze. Tu podałam je w formie paluszków, panierowanych w płatkach kukurydzianych do moczenia w słodkim syropie klonowym. Takie śniadanie doda nam mnóstwo energii na cały dzień.
Składniki :
- masło klarowane do smażenia/olej
- 2 jajka
- 4 łyżki mleka
- 1 łyżeczka cynamonu
- 5 kromek chleba tostowego
- ok 2 szklanki rozkruszonych delikatnie płatków Corn Flakes Lubella
- syrop klonowy/ cukier puder
Wykonanie:
Jajka roztrzepujemy z mlekiem i cynamonem, chleb kroimy na 4 części (tak aby wyszło nam 4 paski). 2 -3 łyżki masła klarowanego rozpuszczamy na patelni. Paluszki z chleba moczymy w mieszaninie jaj z mlekiem i panierujemy w pałatkach kukurydzianych i smażymy na rumiano z każdej ze stron.
Odsączamy gotowe na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i podajemy z syropem klonowym bądź posypane cukrem pudrem.
#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes
Świetne! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam.
UsuńIt's like you read my thoughts! You appear to realize lots regarding this, as
OdpowiedzUsuńif you wrote the e-book in it or something.
This is a great blog. I'll definitely be back.
|Excelente sua didática ! Comecei a acompanhar o seu conteúdo faz pouco tempo e
OdpowiedzUsuńestou impressionado com a qualidade . Continue assim!
Paluszki wyglądają smacznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję i takie właśnie są. Polecam gorąco.
Usuń