Strony

wtorek, 5 kwietnia 2016

Warsztaty Fit&Easy WARZYWA DAJĄ MOC

18 marca miałam przyjemność uczestniczyć w kolejnych mega fajnych warsztatach. Nie dość, że było przyjemnie, kolorowo, zdrowo, pomysłowo i odkrywczo, to organizowane były w Studiu Smolna 8. Zapierający dech w piersiach widok z dziewiętnastego piętra i ten wszechobecny, piorunujący zapach wydobywający się z kuchni, którą opanował zawsze uśmiechnięty Jan Kuroń.


Organizatorem była marka FIT&EASY, część teoretyczną w przystępny sposób przedstawiłam nam Hanna Stolińska-Fiedorowicz z instytutu żywienia i żywności. Pokazała nam jakie zmiany zaszły w dotychczasowej Piramidzie Zdrowego Żywienia, na czym one dokładnie polegają i dlaczego jest to tak ważne. Nie będę ukrywała, że dowiedziałam się wielu nowych i potrzebnych rzeczy, które staram się wprowadzać w naszą codzienność. Fotografem i autorem wszystkich opublikowanych tu zdjęć była jak zawsze niezawodna Julita Strzałkowska z Wrząca Kuchnia. 




Na pierwszy ogień poszła nowość Fit&Easy koktajle. Idealne, boskie i ogólnie mieszanki godne polecenia.



Koktajl wzmacniający
  • 1 opakowanie Super Koktajl green Fit&Easy
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 1/2 banana
  • 1/2 gruszki
  • 1/2 awokado
  • 1/2 kiwi
  • 1/2 łyżeczki mielonego młodego jęczmienia
  • 200 ml wody mineralnej niegazowanej 
Wykonanie
Wszystkie składniki umieszczamy w mikserze i dokładnie miksujemy. 


Koktajl na libido
  • 1 opakowanie Super koktajl red Fit&Easy
  • 2 kłącza selera naciowego
  • 1/2 awokado
  • 2 cm kłącza imbiru 
  • szklanka mleka migdałowego
  • 1/4 mango  
Wykonanie:
Wszystko razem dokładnie miksujemy. 

Podczas całych warsztatów przygotowaliśmy masę przepysznych rzeczy. Produkty były wręcz wypieszczone przez uczestników, a z nich powstały małe dzieła sztuki. Ja z Moniką, Edytą, Martą przygotowałyśmy z małą męską pomocą przy wałkowaniu ciasta fenomenalne pierogi z karpiem i żurawiną. 








 A oto dania, jakimi mogliśmy się na koniec delektować :)

 Sałata z czerwoną pomarańczą i anchois


 Sałata z serem blue, porem  i awokado


Pilaf z królikiem w jarmużowej panierce


Gulasz z ośmiornicy z tabbouleh

Curry z żabnicą 

 Nie zabrakło również jak zawsze dobrej zabawy i super przygotowanych stanowisk pracy.

 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.