Bezy, które po prostu pokochacie
Składniki:
- 4 białka
- 250 g drobnego cukru różanego
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka ostu jabłkowego
- opcjonalnie czerwony barwnik spożywczy
Wykonanie:
Białka umieszczamy w misie miksera i ubijamy na sztywno dodając stopniowo cukier. Kiedy piana jest błyszcząca i mega sztywna dodajemy ocet i mąkę.
Pianę przekładamy do worka cukierniczego z ozodbną tylką i wyciskamy bezy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnia do 140 stopni i od razu zmniejszamyją do 110. Pieczemy ok godzimy, najlepiej na termoobiegu.
Kolor różowy na bezach uzyskałam robiąc ślad barwnikiem w żelu wewnątrz worka przed nałożeniem masy.
Urocze !
OdpowiedzUsuń