Strony

środa, 6 kwietnia 2016

Odczarowane bezy






























Bezy, które po prostu pokochacie 

Składniki:


  • 4 białka
  • 250 g drobnego cukru różanego 
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 
  • 1 łyżka ostu jabłkowego
  • opcjonalnie czerwony barwnik spożywczy
Wykonanie:
Białka umieszczamy w misie miksera i ubijamy na sztywno dodając stopniowo cukier. Kiedy piana jest błyszcząca i mega sztywna dodajemy ocet i mąkę. 
Pianę przekładamy do worka cukierniczego z ozodbną tylką i wyciskamy bezy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnia do 140 stopni i od razu zmniejszamyją do 110. Pieczemy ok godzimy, najlepiej na termoobiegu. 

Kolor różowy na bezach uzyskałam robiąc ślad barwnikiem w żelu wewnątrz worka przed nałożeniem masy. 

1 komentarz:

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.