Niebawem Blog Malinowe Pocałunki będzie świętował swoje drugie urodziny.
Przez ten czas udało mi się opublikować prawie 300 postów, jest nas 2000 na FB.
Niezmiernie się cieszę z faktu, iż
wspólnymi siłami udało nam się to wszystko osiągnąć.
Bez Was i Waszego wsparcia Malinowe
straciłyby swój osobliwy charakter
i zniknęły by w sieci.
i zniknęły by w sieci.
Dlatego
też chcąc podziękować Wam za te wspaniałe 2 lata, razem z zaprzyjaźnionymi
firmami zapraszam Was wszystkich bez wyjątku na Urodzinowy Konkurs.
Uwierzcie
mi, jest o co powalczyć ;) Wygrywa aż 10 osób, ale może okazać się że ta liczba się zwiększy ;)
-
spersonalizowany wałek -Grawerujemy.pl
-zestaw : naczynie żaroodporne z podgrzewaczem plus kabanosy (klasyczne, chilli, z pieprzem, drobiowe)- firma Pekpol
- zestaw:
kubek i pojemnik na chrupkie pieczywo Wasa
- deska Fit&Easy
*zdjęcia są wyłącznie poglądowe.
*zdjęcia są wyłącznie poglądowe.
Zadanie
konkursowe będzie polegało na napisaniu pod tym postem życzeń urodzinowych dla mnie i
„przyniesieniu” jakiegoś smakołyku na organizowaną imprezę. Może to być
przekąska, deser, danie główne, wyskokowe drinki…
Jest nas
tyle osób (około 2000) więc musicie mi pomóc jakoś Was Kochani wszystkich
ugościć ;)
Zdjęcia
Waszych smakołyków z przepisem należy przesłać na maila ewrylka@gmail.com w tytule wpisując konkurs lub umieszczać bezpośrednio na stronie jako
posty użytkowników. https://www.facebook.com/MalinowePocalunki.
Będzie
nam bardzo miło jak polubicie strony sponsorów jak również i moją.
Regulamin
zabawy.
- Konkurs trwa od 1.06.2015 r do 15.06.2015 r do godz 23:59.
- Wybór i ogłoszenie wyników do 3 dni od zakończenia konkursu.
- Każdy może dodać max 3 zgłoszenia z zastrzeżeniem, że jeden uczestnik może wygrać jedną nagrodę.
- Uczestnik Konkursu może zgłosić wyłącznie treści, które są wynikiem jego osobistej twórczości, nie naruszają przepisów prawa, prawem chronionych dóbr osób lub podmiotów trzecich, ani też praw na dobrach niematerialnych oraz do których przysługują mu pełne, niczym nieograniczone autorskie prawa majątkowe.
- Dane osobowe Uczestników będą przetwarzane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji Konkursu, w tym przypadku Uczestników, którym została przyznana Nagroda, o której mowa, w celu jej dostarczenia.
- Podanie danych osobowych przez Uczestnika jest dobrowolne, jednak niezbędne w celu odbioru Nagród.
- Konkurs nie podlega przepisom Ustawy z dnia 29 lipca 1992 roku o grach i zakładach wzajemnych. Nie jest w żaden sposób powiązany z Facebook.
- Nagrody będą wysyłane przez sponsorów jedynie na terenie Polski, na adres podany przez laureata w mailu w ciągu 14 dni od zakończenia konkursu.
- Wszystkie konkursowe prace zostaną umieszczone w specjalnie utworzonym albumie na FB.
Powiem Wam szczerze, że nie mogę się doczekać pierwszych
zgłoszeń.
Więc zaczynamy ;)
Niewielu zakalców, nieobolałych od pracy palców, wielu kulinarnych pomysłów, oczarowania wszystkich smakowych zmysłów, samych w życiu przyjemności, wielu urodzinowych gości, kolejnych lat pełnych słodyczy - Aneta Malinowym Pocałunkom życzy! :)
OdpowiedzUsuńAneta Kalisz
Dziękuję i nie mogę doczekać się prezentu ;).
UsuńWypieków udanych, mas nie "spapranych ",stolików pełnych pyszności- nie tylko dla blogowych gości. Wszystkiego najsmaczniejszego z okazji jubileuszu drugiego!
UsuńDziękuję za życzenia i pyszny prezent.
Usuń
UsuńNo cóż dwa lata to czas przez który zadziało się zapewne wiele, więc ja zycze Ci aby ten czas trwał jak najdłużej. Abyś miała dla kogo stać przy garach i czerpała z tego ogromną satysfakcje. Bo co z tego jak się napracujemy ,jak póżnej nie ma kto tego zjeść?! więć zycze gości, gości i jeszcze raz gości! bo oni sa najważniejsi. To oni podpowiadają co należy zmienić, jak doprawić, jak podać a co najważniejsze to oni komplementują i to zasłużenie. A jeśli zajdzie taka potrzeba również skrytykują ale dzięki temu stajemy się bardziej perfekcyjni.
Nie będę pisać wierszy i hymnów bo tego nie potrafie ;-) po prostu napiszę klasyczne - Sto lat i trzymaj tak dalej!
UsuńNo cóż dwa lata to czas przez który zadziało się zapewne wiele, więc ja zycze Ci aby ten czas trwał jak najdłużej. Abyś miała dla kogo stać przy garach i czerpała z tego ogromną satysfakcje. Bo co z tego jak się napracujemy ,jak póżnej nie ma kto tego zjeść?! więć zycze gości, gości i jeszcze raz gości! bo oni sa najważniejsi. To oni podpowiadają co należy zmienić, jak doprawić, jak podać a co najważniejsze to oni komplementują i to zasłużenie. A jeśli zajdzie taka potrzeba również skrytykują ale dzięki temu stajemy się bardziej perfekcyjni.
Nie będę pisać wierszy i hymnów bo tego nie potrafie ;-) po prostu napiszę klasyczne - Sto lat i trzymaj tak dalej!
Wypieków udanych - nie tylko tych na twarzy,
OdpowiedzUsuńspełnienia wszystkiego o czym tylko się marzy.
Słodkich jak ciasta wspomnień i dni,
barwnych jak polewy słonecznych chwil.
Dobrze doprawionych potraw
i smaku wspaniałego.
Zdrowia i humorku zawsze dopisujacego.
Z okazji urodzin pocałunkom malinowym
by każdy kto głodny tracił dla nich głowy :)
Barbara
Dziękuję i nie mogę doczekać się prezentu ;).
UsuńMnóstwa radości z gotowania,
OdpowiedzUsuńpysznych potraw degustowania,
zero przypalonych garnków,
pomysłów kulinarnych bez ustanku,
pogody ducha przy gotowaniu
i kreatywności w receptur wymyślaniu! :)
PS.
Prezenty właśnie się "szykują" i zaraz na maila powędrują :)
Justyna R.
Dziękuję za życzenia i wspaniałe prezenty ;)
UsuńTo ja już biegnę z życzeniami smacznymi i kolorowymi :-) wielu sukcesów Ci życzę i spełnienia marzeń, wielu wspaniałych ciast, pysznych zapiekanek, śniadań, obiadów i kolacji tysiące. Gotuj kochana i dziel się z nami swoimi daniami :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję za życzenia i pyszne prezenty ;)
UsuńKolejnych sukcesów kulinarnych życzę tobie na urodziny bloga :)
OdpowiedzUsuńWszystkiego Najpyszniejszego!
OdpowiedzUsuńMalinowym pocałunkom :>
Dużo słodkości, słoności, kwaśności i udanych pyszności :D
Dziękuję za życzenia. Poprosiłabym o choćby NIK od kogo one są ;)
UsuńEmilia Drągowska :)
UsuńJa życzę Pani dużo inspiracji, radości i satysfakcji z prowadzenia bloga. Jeszcze więcej fanów i mnóstwo uśmiechu :D Gratuluję 2 urodzin, oby było ich jeszcze więcej!
OdpowiedzUsuńakrobatka@spoko.pl
Dziękuję za życzenia.
UsuńSzykuj dalej piękne torty,
OdpowiedzUsuńzastaw nimi stoły,
Bo dziś nastał czas wesoły.
Odkręć muzę na full gaz,
Taki dzień jest urodzinki bloga jest tylko raz!
Mój torcik do Ciebie za chwilę powędruje by nie było że z pustymi rękami na urodziny się szykuję :)
Dziękuję za życzenia i pyszny prezent.
UsuńHa, dziś jest Dzień Pocałunku, więc tym smacznym Malinowym
OdpowiedzUsuńPocałunkom życzę, aby każdy gość zawrotu głowy
dostawał na widok wszystkich smakołyków tu zawartych,
by ludzie ten blog cenili bardziej niż ksiąg mądrych karty,
by się każdy dzień odznaczał boskim smakiem i magicznym
aromatem tych pyszności, które są tu w gronie licznym!
Niech pomysłów nie brakuje i środków na ich tworzenie,
niech się Pani dobrze wiedzie, spełnia się każde marzenie
i niech nigdy nie brakuje konsumentów dookoła,
a każdy z nich wniebogłosy o Pani talentach woła! :)
Niech się jak tęcza cudowna rozciąga przyszłość przed Panią
i niechaj Pani zaraża wszystkich swą wspaniałą manią!
Mirka
wawrzyniakmirka@gmail.com
P.S. Zaraz wysyłam smakołyk. :)
Dziękuję za życzenia i pyszny prezent.
UsuńMalinowe Pocałunki kończą dziś dwa lata!
OdpowiedzUsuńCieszy się więc mama, cieszy się też tata,
Cieszy się nawet pies i w koło domu lata!
A jest co świętować bo dwa lata pracy
kosztował ten blog moi Rodacy!
Pełen jest pasji, talentu, radości,
Dobra energia przenika do szpiku kości!
Życzę więc wielu kulinarnych inspiracji,
czasem też w kuchni odrobiny wariacji!
Produktów świeżych, cen niewysokich,
Piekarników gorących, lodówek szerokich,
Niech biszkopt nigdy ci nie opada,
a w wielki sukces niech będzie przekuta każda wada!
Nowych czytelników, gotujących z Tobą,
I żebyś zawsze (TO WAŻNE) pozostała w kuchni SOBĄ!
Dziękuję za życzenia i pyszny prezent.
UsuńZa pyszne pomysły - dziękuję! <3
OdpowiedzUsuńCzasem nowinek skosztuję! <3
Blog Malinowe Pocałunki po prostu mnie inspiruje :)
..serdecznie pozdrawiam, sukcesów życzę wciąż,
..śle Izabela i jej mąż ;)
Dziękuję za życzenia i pyszny prezent.
UsuńMalinowe Pocałunki, Elwirko życzę wam abyście się nieustannie rozwijały, by przygotowanie nowych potraw sprawiało Wam samą frajdę i sprawiało radość. By spełniały się wasze marzenia i plany, by ciasta pięknie rosły a zakalce omijały was szerokim łukiem, jednym słowem szczęścia, smakowitości, radości i miłości Wam życzę :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za życzenia i pyszny prezent.
UsuńDywan na dole, wódka na stole.
OdpowiedzUsuńDziś się bawimy,
bo 2 urodziny Bloga obchodzimy.
Dziś prezenty wręczymy,
ładny wierszyk ułożymy,
byś się śmiała i dobry humor miała.
Dużo pomysłowości byś miała, a
dom zawsze pełen dobrych gości.
Tego Ci dziś życzę i
sto lat krzyczę.
I oczywiście przybywam ze smakołykami:-)
Dziękuję za życzenia i pyszny prezent
UsuńWielu przepisów, pomysłów na nowe słodkości i nie tylko, milionów fanów na "fejsbuku", spełnienia kulinarnych marzeń, uśmiechu na twarzy, wiecznego porządku w kuchni i nie zepsucia się piekarnika, tego wszystkiego życzę Ci z całego serca!!!
OdpowiedzUsuńa urodzinowe słodkości zobaczysz na mailu :)
Dziękuję za życzenia i pyszny prezent
UsuńNie jestem stworzona do pisania wierszy ani rymowanek.
OdpowiedzUsuńTak po prostu , prosto z serduszka życzę Ci kochana jeszcze wielu lat z nami i mnóstwo pomysłów na te Twoje cudeńka :)
Dziękuję za życzenia i pyszny prezent
UsuńZ OKAZJI 2URODZIN BLOGA życzę:
OdpowiedzUsuńWypieków udanych,
Radości z gotowana,
Dużo słodkości
oraz miłości.
Dużo inspiracji
i satysfakcji.
Szykuj dalej pyszne torty
i częstuj swoich gości.
2urodziny obchodzimy
z Malinowym Pocałunkiem się gościmy.
Życzę Tobie Wszystkiego naj najlepszego
spełnienia wszelkich marzeń,
bądź z Nami jak najdłużej,
abyśmy mogły podziwiać Twoją kuchnię,
aby Twój blog nabierał więcej fanów.
Życzy Milena Capiga:)
Pozdrawiam serdecznie:)
Ps. Zaraz wyślę swoje słodkości.
Dziękuję za życzenia i pyszny prezent
UsuńUrodziny są niezwykłe, bo wyczekiwane przez rok cały.
OdpowiedzUsuńPrzez ten czas się czegoś nowego uczymy i zdolności pogłębiamy, zawsze o ten rok więcej bogatsi w nowe doświadczenia.
To co wcześniej nie wychodziło, dziś wychodzi przy zamkniętych oczach.
Magia w kuchni zakwita, rozkwitając pysznymi potrawami.
Lecz stół staje się niezwykłym obrazem, a Malinowe Pocałunki tego wszystkiego malarzem.
Każdym dniem zaskakując czasem rozczarowując, że znów jest idealnie
Życzyć można wszystkiego lecz najważniejsze by serce pasji nigdy kochać nie przestało.
By prąd ,gaz i woda bez limitowe były, a produkty dostępne na wyciągnięcie ręki.
By głowa zawsze świetnych pomysłów była, a ręka nie odmówiła posłuszeństwa.
A czasem nawet, by coś nie wyszło ,bo nie ma to jak wyzwanie które chce się pokonać podbić i to co najlepsze wydobyć.
By co dzień uśmiechał się do Was świat cały ,a zmartwienia odgoni wiatr
Życzę wszystkiego co do gotowe do spełnienia
Danuta Smulko
Pozdrawiam a z poczęstunkiem na maila szybko zapraszam :)
Dziękuję za życzenia i pyszny prezent
UsuńSto lat, sto lat smacznych porad, smacznych eksperymentów, zadowolonych degustatorów, słodkich pomysłów, powalających efektów.
OdpowiedzUsuńI dużo MIŁOŚCI!!!!!!
Życzy Ania
anabin
Dziękuję za życzenia i pyszny prezent
UsuńDziękuję za życzenia i pyszny prezent
UsuńŻyczę Tobie i Twojemu blogowi, aby:
OdpowiedzUsuń- zupa nigdy nie była przesolona,
- ciasta nigdy nie były zakalcami,
- nic się nie przypalało,
- na blogu było coraz więcej wyświetleń,
- w głowie było mnóstwo nowych pomysłów i przepisów,
- Twoje dania zawsze wszystkim smakowały
- w kuchni gary się nie tłukły
- Twoja marzenia stały się czymś realnym!
Pozdrawiam,
Izek
Ps. Prezenty urodzinowe wysyłam mailem :)
Na blogowe drugie urodziny...
OdpowiedzUsuńWszystkie zeszły się zupiny.
W pierwszym rzędzie wystrojona ogonowa.
Obok stoi zapłakana cebulowa.
Kwiaty trzyma zawstydzona jarzynowa.
A życzenia składa pękata grochowa.
Ja tu dzisiaj będę śmiała,
Nie jak burak ta ofiara.
Co czerwieni w kącie się.
I te życzenia złożyć Ci chcę.
Gotuj tak kolejnych sto lat.
Smak niech zniewala...
Zapach niech intryguje zmysły me.
To wszystko niech spełni się.
Sto lat:)
Na blogowe drugie urodziny...
OdpowiedzUsuńWszystkie zeszły się zupiny.
W pierwszym rzędzie wystrojona ogonowa.
Obok stoi zapłakana cebulowa.
Kwiaty trzyma zawstydzona jarzynowa.
A życzenia składa pękata grochowa.
Ja tu dzisiaj będę śmiała,
Nie jak burak ta ofiara.
Co czerwieni w kącie się.
I te życzenia złożyć Ci chcę.
Gotuj tak kolejnych sto lat.
Smak niech zniewala...
Zapach niech intryguje zmysły me.
To wszystko niech spełni się.
Na blogowe drugie urodziny...
OdpowiedzUsuńWszystkie zeszły się zupiny.
W pierwszym rzędzie wystrojona ogonowa.
Obok stoi zapłakana cebulowa.
Kwiaty trzyma zawstydzona jarzynowa.
A życzenia składa pękata grochowa.
Ja tu dzisiaj będę śmiała,
Nie jak burak ta ofiara.
Co czerwieni w kącie się.
I te życzenia złożyć Ci chcę.
Gotuj tak kolejnych sto lat.
Smak niech zniewala...
Zapach niech intryguje zmysły me.
To wszystko niech spełni się.
Na blogowe drugie urodziny...
OdpowiedzUsuńWszystkie zeszły się zupiny.
W pierwszym rzędzie wystrojona ogonowa.
Obok stoi zapłakana cebulowa.
Kwiaty trzyma zawstydzona jarzynowa.
A życzenia składa pękata grochowa.
Ja tu dzisiaj będę śmiała,
Nie jak burak ta ofiara.
Co czerwieni w kącie się.
I te życzenia złożyć Ci chcę.
Gotuj tak kolejnych sto lat.
Smak niech zniewala...
Zapach niech intryguje zmysły me.
To wszystko niech spełni się.
sto lat:)
Marta Matusiewicz
Na bloga drugie urodziny...
OdpowiedzUsuńWszystkie zeszły się zupiny.
W pierwszym rzędzie wystrojona ogonowa.
Obok stoi zapłakana cebulowa.
Kwiaty trzyma zawstydzona jarzynowa.
A życzenia składa pękata grochowa.
Ja tu dzisiaj będę śmiała,
Nie jak burak ta ofiara.
Co czerwieni w kącie się.
I te życzenia złożyć Ci chcę.
Gotuj tak kolejnych sto lat.
Smak niech zniewala...
Zapach niech intryguje zmysły me.
To wszystko niech spełni się.
Na bloga drugie urodziny...
OdpowiedzUsuńWszystkie zeszły się zupiny.
W pierwszym rzędzie wystrojona ogonowa.
Obok stoi zapłakana cebulowa.
Kwiaty trzyma zawstydzona jarzynowa.
A życzenia składa pękata grochowa.
Ja tu dzisiaj będę śmiała,
Nie jak burak ta ofiara.
Co czerwieni w kącie się.
I te życzenia złożyć Ci chcę.
Gotuj tak kolejnych sto lat.
Smak niech zniewala...
Zapach niech intryguje zmysły me.
To wszystko niech spełni się.
Na bloga drugie urodziny...
OdpowiedzUsuńWszystkie zeszły się zupiny.
W pierwszym rzędzie wystrojona ogonowa.
Obok stoi zapłakana cebulowa.
Kwiaty trzyma zawstydzona jarzynowa.
A życzenia składa pękata grochowa.
Ja tu dzisiaj będę śmiała,
Nie jak burak ta ofiara.
Co czerwieni w kącie się.
I te życzenia złożyć Ci chcę.
Gotuj tak kolejnych sto lat.
Smak niech zniewala...
Zapach niech intryguje zmysły me.
To wszystko niech spełni się.
Pocałunki malinowe - tak urodzinowe... I dziś z okazji niezwykłego święta, pragnę gorąco ucałować dziewczęta, w usta malinowe tak czerwone, kolorowe. Życzenia najszczersze, wypieków co nie miara, żeby każda buzia z radości skakała, że smaki takie pyszne, owocowe, soczyste. By biszkopt zawsze był dobrze wyrośnięty, by ozdabiały go wszędzie chłodne listki mięty. By buzia autorki bloga, zawsze uśmiechnięta była, bo wszyscy jesteśmy jak gotująco-piekąca rodzina. Gdzie myśl przewodnia to miłość do kuchni, szacunek wzajemny i pomoc w trudnych chwilach, gdy zakalec wyszedł, gdy głowa zmęczona.. To nic! Jest na to sposobów tona! My zawsze chętnie służymy radą, przepisami z czekoladą, która każdą troskę przepędza, nawet wtedy kiedy zbliżają się święta. Więc i ja na święta przesyłam zdjęcie tortu! Częstujcie się dziewczyny, ile kto może, ale poczekajcie! Najpierw toast! Zdrowie autorki tego wspaniałego bloga! (chlup) I już można zaczynać! Śpiewajmy wszyscy sto lat, jak wspaniała rodzina! I jeszcze na koniec, napiszę to raz, choć nie do rymu, to jednak najszczerzej: Sto lat kochana! Uśmiechu co nie miara! Udanych wypieków, szczęścia, miłości i samych pomyślności! Tego Ci życzę wraz z życzeniami zdrowia, pozdrawiam i przesyłam całusków tysiące - mam nadzieję że kiedyś wszyscy pójdziemy na piknik na łące i spróbujemy naszych smakołyków, wnet się poznamy nie tylko po "kliku". Jeszcze raz wszelkiej pomyślności życzy Justyna Kwiatosz.
OdpowiedzUsuńWszystkiego dobrego naa kolejne lata blogowego gotowania ! :) Dużo pysznych zdjęć, wspaniałych przepisów, wysokich biszkoptów, tężejących galaretek, kruchych ciasteczek, smakowitych deserów, przyrumienionych kurczaków, soczystych owocowych pyszności co więcej dużo cierpliwości do przygotowywania tych domowych pyszności :)
OdpowiedzUsuńPocałunkom malinowym pozostaje życzyć marzeń czekoladowych.
OdpowiedzUsuńGdyż maliny i czekolada to kulinarna podstawa :)
...a poza tym życzę Ci abyś zawsze była uśmiechnięta, niech nigdy nie zbraknie Ci zapału i pomysłów które masz teraz oraz wielu spełnionych marzeń! - Kobiecemysli.pl
Wierszy pisać nie umiem, a nawet gdybym umiała to i tak słów za mało 9 i zgodzi się ze mną każdy) by życzenia napisać godne Twojej kulinarnej pasji. Bo gotowanie z takim serduchem jak Ty to robisz musi być pyszne. Życzę Ci więc jeszcze wielu wspaniałych pomysłów, zaskakuj Nas jeszcze bardziej. No i niech pospełniają Ci się Twoje marzenia. To tyle.
OdpowiedzUsuńPS: Na urodziny przynoszę nic innego jak Malinowy Pocałunek ;) Ciasto tak bardzo odzwierciedlające tego bloga ;) Pozdrawiam
Z okazji drugich urodzin życzę wielu nowych inspiracji kulinarnych, pysznych przepisów, dużo radości z prowadzenia bloga, kolejne tysiące wiernych fanów i aby następne lata były jeszcze bardziej owocne niż ubiegłe:)
OdpowiedzUsuńMalinowe Pocałunki, urodziny mają.
OdpowiedzUsuńWszyscy goście życzenia i prezenty dają.
Więc i ja winszuję i pysznościami częstuję.
Pomysłów smacznych życzę,
bo nieraz je zapożyczę ;)
Przynoszę na poczęstunek:
*Tartę malinową na czekoladowym spodzie
*Roladki drobiowe ze szparagami
*Sałatkę ze śledziem i ciecierzycą
mam nadzieję że Tobie i Gościom posmakuje ;)
Szczere i pełne podziwu życzenia. Niech ten piękny blog, a zarazem pasja gotowania trwają przez wiele lat. Niech wszystko czego się w życiu podejmiesz będzie Ci się równie dobrze udawało i przynosiło radość i satysfakcję.
OdpowiedzUsuńNa Twoim pięknym blogu, każdy może znaleźć swój ulubiony smak. Dlatego z okazji Twoich blogowych urodzin przynoszę 3 różne ciasta dla gości - z czekoladą, z makiem i mocno owocowe, abyś mogła zadowolić podniebienia każdego, nawet najbardziej wybrednego ;)
Jeszcze raz najserdeczniejsze życzenia i... jak zawsze czekam na kolejny smaczny post i przepis.
Samych udanych przepisów, uśmiechów na twarzach degustatorów, coraz więcej pomysłów, produktów pod dostatkiem, duuużo miejsca w lodówce, ale przede wszystkim radości z tego, co robisz :) Wszystkiego najlepszego!
OdpowiedzUsuńgalaszewska.a@gmail.com
Życzę Ci aby każdy dzień był niezapomnianą kulinarną przygodą i powodem do zadowolenia.Aby nigdy nie zabrakło Co wsparcia, miłości i ciepła najważniejszych osób w Twoim życiu...Powodzenia we wszystkim co robisz :)
OdpowiedzUsuńŻyczę Tobie, abyś nigdy nie przestała wierzyć w to co robisz. Dzięki Tobie nauczyłam się, że nie warto trzymać się twardo reguł, gotowanie to zabawa, nic nas nie ogranicza prócz naszej wyobraźni... dzięki Tobie pokochałam gotowanie na nowych zasadach.
OdpowiedzUsuńWięc jeszcze raz wszystkiego co najlepsze, sukcesu każdego dnia i kolejnych wielu lat fantastycznej "roboty", inspirowania innych.
Dorota C.
Dni cynamonowych, tygodni truskawkowych, miesięcy malinowych i lat słodkich jak czekolada...
OdpowiedzUsuńSerdeczne życzenia przesyła Sara z bloga Gotuje jak MasterChef
Dni pełnych uśmiechu i radości,
OdpowiedzUsuńDomu pełnego serdecznych gości,
Głowy pełnej pomysłów na nowe pyszności.
I żeby ciastka nie tuczyły,
kremy tortowe nigdy się nie ważyły,
żeby galaretka nie spływała na tortownicy samo dno,
żeby warstwy w deserze zawsze wychodziły równo ;)
A na koniec tak od serca, życzę radości i satysfakcji z blogowania i coraz nowymi pysznościami nas zaskakiwania! :))
Z racji Twego świętowania
OdpowiedzUsuńżyczeń leci co nie miara
Zdrowia, szczęścia i radości,
Rybek smacznych i bez ości
Życzę także Ci miłości,
którą obdzielisz Rodzinę i swych Gości
Spełniaj swe marzenia
i realizuj zamierzenia
Ze swym talentem i pasją do gotowania
Pamiętaj że jesteś Mistrzynią, nie do pokonania :)
Czerp z tego satysfakcję i pieniążków wiele
Niech Ci dopingują wszyscy w koło, no i Przyjaciele :)
Ile maku jest w makowcu, ile ziaren na jałowcu, ile pestek figa ma....tyle szczęścia razy dwa! STO LAT!
OdpowiedzUsuńAneta K
mówią, że papugowanie jest złe - ale to nieprawda.
OdpowiedzUsuńto forma inspirowania innych.
życzę malinowym pocałunkom, żeby miały całą papugową ptaszarnię.
i jak pająk przyciągały czytelników w sieć niesamowitych smakołyków...
a na przyjęcie przyniosłabym kremowy sernik czekoladowy, koktajl buraczkowo-porzeczkowy dla zdrowia i ochłody i... domowy chleb. bo chleb to serce.
Spełnienia marzeń, samych radosnych chwil, wiernych czytelników i sponsorów bez liku ;)
OdpowiedzUsuńKasia Kot
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńŻyczę Wam sprostania największym kulinarnym zadaniom, obficie zaopatrzonej lodówki, zniżek na prąd i wodę, pogody do zdjęć, kolejnych tysięcy "lubisiów", satysfakcji z tego co robicie...
OdpowiedzUsuńB. Markowska
Wszystkiego najsmaczniejszego z okazji urodzin bloga... wielu, smacznych wpisów, ogrom followers'ów i ciekawych wyzwań kulinarnych.
OdpowiedzUsuńWraz z życzeniami na Twoją imprezę urodzinową przynoszę
Imprezowe tarteletki porowo-cebulowe
Składniki
(na 12sztuk)
ciasto:
100g masła
100g mąki pszennej
100g mąki pełnoziarnistej
2 łyżki zimnej wody
sól
nadzienie:
2-3 białe cebule
zielona część z dwóch porów
masło klarowane do smażenia
sól, biały pieprz
ząbek czosnku
2 jajka
80 ml słodkiej śmietanki 30%
płatki papryki
natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania
Ciasto: Mąki i sól wsypujemy do miski. Dodajemy masło pokrojone w kostkę. Ugniatamy do uzyskania konsystencji kruszonki. Dodajemy wodę i ugniatamy aż powstanie jednolita kula. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Ciastem wykładamy natłuszczone foremki do tarteletek i odcinamy nadmiar z boków i gęsto nakłuwamy widelcem. Tak przygotowane ciasto podpiekamy w 180 stopniach C przez 15 minut.
Nadzienie: na patelni rozgrzewamy masło klarowane i szklimy na nim drobno posiekaną cebulkę i por. Doprawiamy solą.
Cebulowo-porowe nadzienie nakładamy na podpieczone ciasto. Jajka, śmietankę, sól, przeciśnięty ząbek czosnku mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i wlewamy na farsz. Zapiekamy jeszcze przez około 10-5 minut w 180 stopniach c aż masa jajeczno-śmietanowa się zetnie. Posypujemy płatkami papryki i dekorujemy natka pietruszki.
Wszystkiego najsmaczniejszego z okazji urodzin bloga... wielu, smacznych wpisów, ogrom followers'ów i ciekawych wyzwań kulinarnych.
OdpowiedzUsuńWraz z życzeniami na Twoją imprezę urodzinową przynoszę
Tort snickers
Składniki:
ciasto: 8 jajek
25 dag zmielonych orzechów (dowolne:laskowe, włoskie, ziemne)
25 dag mąki
25 dag cukru
Mały proszek do pieczenia
Łyżka oleju
blat kokosowy: 6 białek
6 łyżek cukru pudru
50g wiórków kokosowych
masa: 4 jajka
½ szklanki cukru pudru
250g masła
Słoik kremu Snickers (500g)
dekoracja: 3 batony Snickers
Sposób przygotowania:
Ciasto: Białka ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksować razem dodając na końcu białka. Piec 50 minut w temp. 180 stopni C. Ostudzić i przekroić na dwa placki.
Blat kokosowy: Białka ubij, dodając cukier puder i na końcu wiórki. Piecz w tortownicy na złoty kolor w 200 stopniach C.
Masa: Ubić jajka z cukrem na parze. Ostudzić. Masło utrzeć do białości, dodać ubite jajka a następnie krem Snickers i ucierać aż, masa będzie jednolita.
Przekładać kolejno ciasto, 1/3 masy czekoladowej, blat kokosowy, 1/3 masy i kolejny blat ciasta. Wierzch udekorować resztą kremu czekoladowego oraz pokrojonymi batonikami Snickers. Podawać schłodzone.
Tort tęczowy
OdpowiedzUsuńSkładniki:
Na biszkopt:
3 jajka,
nieco mniej niż 1/2 szklanka cukru,
1/2 szklanka mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia
barwnik w proszku
Na krem z mascarpone:
400ml śmietany kremówki
500g serka mascarpone
3 łyżeczki cukru pudru
Na krem maślany:
200g masła
6 łyżek cukru pudru
Na masę cukrową:
4 łyżeczki żelatyny
70 ml zimnej wody
3 łyżeczki Planty
250 dag cukru pudru
barwniki w proszku
Ponadto ¼ tabliczki białej czekolady
Wykonanie:
Przygotowanie biszkopt:
Białka ubij na sztywno, dodaj partiami cukier. Nie przerywając miksowania dodaj pojedynczo żółtka a następnie odrobinę barwnika (na czubku noża). Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki. Ciasto wylej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 20 minut w temperaturze 170 stopni. Ostudzić. W ten sposób upiec po kolei wszystkie biszkopty. Kiedy jeden biszkopt się piecze miksujemy składniki na kolejny i wkładamy do drugiej formy. Wyjmujemy z piekarnika upieczony biszkopt i zamieniamy go kolejnym do upieczenia. Jeśli dysponujemy piekarnikiem dwukomorowym możemy piec dwa biszkopty równocześnie.
Przygotowanie krem z mascarpone:
Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dokładamy małymi partiami serek mascarpone. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Blaty biszkoptowe układamy według pożądanej kolejności przekładając je niewielką ilością kremu z mascarpone. Na ostatni blat nie nakładamy kremu z mascarpone!
Przygotowanie krem maślany:
Masło ubijamy na puszysta masę z dodatkiem cukru pudru. Możemy również dodać dwie krople ulubionego aromatu.
Krem maślanym smarujemy wierzch i boki tortu. Tort chłodzimy w lodówce przez minimum 2h aby była bardziej stabilny przed nakładaniem masy cukrowej.
Przygotowanie masa cukrowa:
4 łyżeczki żelatyny zalać 70 ml zimnej wody. Odstawić na ok. 5 min. Umieścić żelatynę w kąpieli wodnej i uważnie obserwować aż zacznie się rozpuszczać. Dodać 3 łyżki Planty. Zanim tłuszcz się całkowicie rozpuści zdjąć z ognia. Dodawać stopniowo cukier puder aż masa będzie plastyczna. Rozwałkować cienko duży płat o szerokości ciasta + 2x jego wysokość + minimum 5cm. Pozostałą po obłożeniu masę rozpuszczamy ponownie w kąpieli wodnej z niewielką ilością Planty. Gdy masa będzie półpłynna dodajemy wybrany barwnik. Masę chłodzimy i dodajemy tyle cukru pudru, aby ponownie uzyskać konsystencje plasteliny. Masę rozwałkowujemy i wycinamy lub wykrawamy dowolne napisy czy ozdoby. Ozdoby przyklejamy do tortu za pomocą rozpuszczonej białej czekolady.
Tort jest pyszny lekki i niezbyt słodki. Robi ogromne warzenie na gościach i wzbudza nie mały zachwyt. Mimo iż jest czasochłonny warto zrobić go na wyjątkową okazję np. urodziny dziecka.
Elwiro,
OdpowiedzUsuńTobie i Twojemu Dwulatkowi życzę w przyszłości
Całego alfabetu przysmaków i pyszności:
Apetycznych Babeczek, Ciasteczek, Drożdżóweczek
Eskalopków, Flaczków, Gryczanych Hereczniaczków,
Indyka z Jabłkami, Karpatki, Lazanii,
Łazanek, Miodowników, Nadziewanych Omlecików,
Pierożków, Rogalików, Serników i Torcików,
Udek z Warzywami, Ziemniaków z Żeberkami!
A tak na serio to gratuluję – 2 lata to kawał czasu, ja po 6 miesiącach nie raz miałam ochotę dać sobie spokój. Życzę kolejnych cudownych pomysłów na wspaniałe potrawy, ciasta i desery, aby nigdy nie brakowało Ci inspiracji, chęci i zapału do gotowania i blogowania!
Pozdrawiam,
Ania
PS. Pyszności zaraz podeślę kurierem ;)
Życzymy Ci aby blog nadal był Twoim spełnieniem,
OdpowiedzUsuńaby przez kolejne lata rozwijał się i poszerzał grono swoich obserwatorów,
aby nigdy nie opuszczała Cię wena i chęć gotowania :)
Wszystkie najpyszniejszego!!!
Pozdrawiamy,
Candy Pandas
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Dalszej działalności bloga, jeszcze większej ilości fanów oraz jak największej satysfakcji z tego co robisz.
OdpowiedzUsuńWkrótce Twego Bloga urodziny,
OdpowiedzUsuńzatem zawsze dziarskiej miny.
Do zabawy mnóstwo siły,
żeby każdy dzień był miły
- pełen śmiechu i radości i
co najmniej stu urodzinowych gości,
Wielu sukcesów kulinarnych i kolejnych długich lat blogowania.
życzy,
Kasia Jaworek
Życzę Ci,abyś zawsze robiła to co kochasz i co jest Twoją pasją.Życzę Ci także wielu,wielu czytelników i szalejącego licznika odwiedzin.Wreszcie życzę Ci nigdy niegasnącej inspiracji do pisania(i działania!;)na blogu;)
OdpowiedzUsuńWszystkiego Najlepszego :) Dużo nowych pomysłów i inspiracji kulinarnych na kolejne lata :) Dużo uśmiechu i radości :)
OdpowiedzUsuńMistrzowskich
OdpowiedzUsuńAmbitnych
Lekkich
Interesujących
Nowych
Odważnych
Wariackich
Ekscytujących
Pysznych
Oszałamiających
Cudownych
Atrakcyjnych
Łatwych
Unikalnych
Nietypowych
Kuszących
Inspirujących
pomysłów kulinarnych życzę! :-)
Monika
M*alinowe pocałunki 2 urodziny obchodzą,
OdpowiedzUsuńA* mili goście z prezentami prędko się schodzą.
L*ecz i życzenia złożyć się godzi,
I* ich wyjątkowość na drugi plan nie schodzi.
N*iech więc pomysły kuchenne dna nigdy nie mają,
O*ne temu blogowi największy sens nadają.
W*iernych czytelników niechaj nie zabraknie,
E*legancki komentarz i malinowy buziak niech tu każdy cmoknie.
P*ięknych zdjęć i przepisów niech moc cała będzie,
O*czy i podniebienia nasze cieszą one wszędzie.
C*ały czas inspiracje niech z bloga dla nas płyną,
A*ch pomysły Malinowych Pocałunków są dla nas kulinarną benzyną
Ł*adnie więc dziś życzenia składamy,
U*kłony są niskie i prezenty u bramy.
N*iech wena kulinarna przyjacielem będzie każdego dnia,
K*ażdy czytelnik tego życzy tak Krzyś Ewa Ola czy ja Ania,
I* za rok się tu znów spotkajmy i życzenia składajmy
100 lat Malinowych! amy jak się rozwijasz blogu drogi co dzień patrzajmy.
Gratuluję Ci słodkiej dwójki i życzę wielu następnych urodzinek. Gotuj z radością i miłością, twórz kolejne pyszności, a przede wszystkim ciesz się z każdego kulinarnego dzieła, które wyraża Ciebie i Twoją pasję. Tak więc, niech smak będzie z Tobą XD
OdpowiedzUsuń2-letnie dziecko umie już dużo - mówi, chodzi, robi duże postępy Życzę Ci aby Twój blog szybko się rozwijał i robił postępy, Niech każdy tu zagląda i znajduje coś dla siebie, Niech potrawy zaskakują i w sukcesy owocują, A autorce życzę wytrwałości i nowych pomysłów. Niech Twój blog zyskuje więcej fanów. Udanej imprezy urodzinowej u dużo smakołyków! Czekam na 3 latka.
OdpowiedzUsuńMoje życzenia z okazji 2 urodzin bloga są proste i krótkie ale szczere:) życzę Ci dalszej owocnej działalności bloga, tysiące odwiedzających i samych sukcesów kulinarnych :)
OdpowiedzUsuńWpraszam się na imprezę i przynoszę ze sobą jeden Torcik Jogurtowe Szaleństwo z Truskawkami dla wszystkich oraz drugi Torcik w kształcie serca dla naszej autorki bloga :) Gratuluję :) Ewelina P
Co by Tobie tu życzyć, właściwie przede wszystkim zdrowia, bo gotujesz tak, że niejeden znany na cały Świat kucharz mógłby się powstydzić przy Tobie. Poza tym wielu wiernych czytelników czerpiących inspirację z Twych dań. To drugie urodziny bloga, mój chrześniak 2-go czerwca też kończył 2 lata, niby nie aż tak długi okres czasu a mimo to pokochałam go tak mocno, że skoczyłabym za nim w ogień, za blogiem może w ogień bym nie skoczyła no chyba, że w taki wirtualny, ale z pewnością-słuchaj no nie ma opcji żeby nie istniał albo żebyś czasem nie myślała żeby go zamknąć, no bo co ja bez niego zrobię ? Skąd ja brałabym pomysły na ciekawe dania, którymi mogę zaskoczyć rodzinę/gości? Także ten tego no... życzę istnienia bloga jak najdłużej. Sto lat! :)
OdpowiedzUsuńA słodkość, którą przyniosłam na imprezę zaraz podeślę z tego maila 23.lola.92@gmail.com
Blogowi o TAKIEJ NAZWIE (oraz jego właścicielce)
OdpowiedzUsuńnie życzy się byle czego, trzeba się postarać wielce! :)
Toteż ja zamiast pakietu "zdrowiaszczęściapomyślności"
wolę życzyć Ci, by zawsze na Twojej twarzyczce gościł
błogi uśmiech na myśl o tym, co by tu upichcić zaraz,
niech każdy czytelnik wielbi Cię i naśladować stara
się te Twoje dokonania; niech zgadzają się rachunki
gramów, dekagramów, litrów w przepisach, a pocałunki
na Twoich dłoniach składają wielbiciele Twych talentów.
A Twój blog niech wywołuje w ich sercach sporo (smacznego!) zamętu! <3
Zziajany Nulek ;)
Malinowe Pocałunki nas gościły i na smaczne jedzonko zaprosiły teraz my dla niej gotujemy bo z Elwirką się nie rozstajemy Pocałunki nas inspirują i każdemu coś ofiarują jak nie ciacho no to zupkę, a jeśli czyjaś smutna minka znajdzie tez i drinka Więc jak widać bloga super mamy i życzenia piękne składamy dużo garów i radości na blogu nowych gości inspiracji różnorodnych dla nas wszystkich godnych 100 lat :)
OdpowiedzUsuń