Składniki:
Tuszki śledziowe dokładnie oczyszczamy i moczymy przez ok godzinę w mleku. Odsączamy i lekko osuszamy. Solimy je do smaku i dokładnie panierujemy w mieszaninie mąki z bułką tartą w stosunku 1:1. Smażymy je na dość głębokim tłuszczu na rumiano z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Podane na porcelanie Bogucice Istria
- tuszki świeżych śledzi
- mleko
- bułka tarta
- mąka pszenna
- sól
- olej do smażenia
Tuszki śledziowe dokładnie oczyszczamy i moczymy przez ok godzinę w mleku. Odsączamy i lekko osuszamy. Solimy je do smaku i dokładnie panierujemy w mieszaninie mąki z bułką tartą w stosunku 1:1. Smażymy je na dość głębokim tłuszczu na rumiano z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Podane na porcelanie Bogucice Istria
Pycha! ja lubię jeszcze potem powkładac w zalewę octowa :)
OdpowiedzUsuń