Świąteczne zakupy, masa produktów w koszu,
te co nie zapisane oczywiście pominięte ;).
Tak też się stało z nieszczęsnym majonezem.
Kiedy przyszło do robienia naszej ulubionej sałatki pieczarkowej, okazało się iż w słoiku (który wydawał się być pełny) znalazłam tylko ok 1/4 ilości.
Jako, że potrzeba znów okazała się matką wynalazku, powstała całkiem nowa sałatka.
Pyszna! Kremowy delikatny ser topiony emmentaler firmy Lactima doskonale się sprawdził.
Dodał nowego wyrazu i smaku. Gorąco Wam polecam spróbować zrobić taką wersję.
Składniki:
- 500 g pieczarek
- 1 mała cebula
- puszka kukurydzy
- 3-5 szt ogórków kiszonych
- pieprz czarny
- sól
- 1 łyżka majonezu
- ser topiony Emmentaler do kanapek i dań gotowych Lactima
Pieczarki dokładnie oczyszczamy. Wrzątek solimy i wrzucamy nasze przygotowane grzyby. Gotujemy ok 5 min. Wylewamy na sito i czekamy, aż ostygną. Następnie kroimy je w dogodne dla nas kawałki. Ogórki kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Kukurydzę odcedzamy i łączymy wszystko razem. Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem. Dodajemy łyżkę majonezu i ser topiony wedle naszego smaku. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki, aby sałatka nam się dobrze schłodziła.
Pyszna sałatka :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wszelkiego rodzaju sałatki. Twoja wygląda doskonale:)
OdpowiedzUsuńZapowiada się mega pysznie, napewno taka jest
OdpowiedzUsuńNo właśnie znalazłam przepis na taką sałatkę jaką lubię i do tego jeszcze z serem.
OdpowiedzUsuńPychotka :)