Szybkie, proste i bardzo czekoladowe. Przepis Nigelli Lawson.
Reklama tych babeczek jest naprawdę zbędna.
Uwierzcie mi na słowo - są spektakularne w smaku.
Składniki:
- 1 3/4 szkl mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki kakao
- 3/4 szkl cukru pudru
- 1 szklanka mleka
- 1/3 szkl oleju
- 1 jajko
- 3/4 szkl czekoladowych groszków do ciasta
- aromat waniliowy
Wykonanie:
Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao i cukrem pudrem. Wszystko dokładnie mieszamy. W innym naczyniu łączymy ze sobą mokre składniki :jajko, mleko, olej, wanilię. Następnie mieszamy ze sobą zawartość obu misek do momentu połączenia się składników. Na koniec dodajemy czekoladowe groszki i mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek, (które znajdują się w blaszce na muffinki) i pieczemy przez ok. 20-25 minut w temp. 200 stopni.
Smacznego! ;)
Ale pyszne babeczki, mniam, wyglądają bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńFajnie wyglądają, przekąska do kawy w sam raz.
OdpowiedzUsuń