Czy dużo trzeba pisać o tym deserze? Wygląda jak nie z tej ziemi.... jak 3 metry nad niebem....
2 galaretki niebieskie
300 ml śmietany 30%
łyżka żelatyny
łyżka cukru
odrobina cukru waniliowego
Wykonanie:
Galaretkę rozpuszczamy w połowie zalecanej wody i czekamy aż zacznie się ścinać. Ubijamy śmietanę, pod koniec dodajemy cukier, cukier waniliowy i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i wystudzoną żelatynę.
Wylewamy odrobinę galaretki do naczynia (miseczki, szklanki, kieliszka...)i wykładamy obłoczki z bitej śmietany. Odstawiamy na kilka min do lodówki. wyjmujemy zalewamy to tężejącą galaretką i znów układamy obłoczki.... i tak do końca składników lub do uzyskania oczekiwanego efektu.
A EFEKT JEST BAJECZNY!
Polecam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.