Pokusiłam się o połączenie polskich warzyw i orientu. Przepis przygotowany na potrzeby konkursu z firmą Iglotex.
Do wyboru miałam różne rodzaje warzyw na patelnię, po polsku były najbliższe mojemu sercu ;).
Wyborne warzywa, smażone w pysznej chrupkiej tempurze z piwem. Podawane z sosem sojowym, słodkim chili czy teriyaki popieszczą Wasze kubki smakowe tak, jak moje i mojej rodziny.
Polecam i gorąco zachęcam do głosowania na mój przepis, a zostawiając komentarz uzasadniający swój wybór po przepisem walczycie również o nagrody.
Głosowanie zaczyna się 19 listopada na stronie www.facebook.com/Iglotex.
Jeżeli możecie i podoba Wam się moje danie, swoje głosy i komentarze zostawiamy (tu)
Jeżeli możecie i podoba Wam się moje danie, swoje głosy i komentarze zostawiamy (tu)
Zachęcam do wspólnej zabawy i proszę o głosowe wsparcie ;)
Składniki:
- opakowanie warzyw na patelnię IGLOTEX po polsku
- 75 g mąki kukurydzianej
- 75 g mąki pszennej
- ¾ szklanki zimnego piwa
- sos sojowy
- sos teriyaki
- sos słodkie chili
- olej do smażenia
Warzywa rozmrażamy. Mąki łączymy ze sobą i wlewamy zimne piwo, mieszamy dokładnie i wstawiamy na chwilę do lodówki.
Rozmrożone warzywa osuszamy delikatnie na ręczniku papierowym,
Rozgrzewamy dobrze olej na głębszej patelni. Osuszone warzywa zanurzamy we wcześniej przygotowanym cieście i ostrożnie wkładaj porcjami do gorącego oleju, Smażymy ok 3-4 minuty do czasu, aż będą chrupiące i złociste. Wyjmujemy odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podajemy gorące z ulubionymi sosami.
Szybko, smacznie i z wielką klasą.
Polecam.
Ale pysznie u Ciebie . Powodzenia Elwirko :)
OdpowiedzUsuń