Coś słodkiego i na szybko? Można je robić z rożnymi owocami. Miałam akurat świeże borówki, więc na nie padł wybór. Pysznie i chrupiące na zewnątrz. Wszyscy się nimi zajadali.
Składniki:
- 8 kromek chleba tostowego
- serek biały naturalny (u mnie padło na serek śmietankowy Łaciaty)
- cukier
- borówki
- 1 jajko
- cynamon
- cukier puder
Zawijamy w roladki troszkę je ściskając, aby nam się nie rozleciały. Serek zadziała nam jako warstwa klejąca.
Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka wsypujemy pół łyżeczki cukru i troszkę cynamonu. Roladki obtaczamy w jajku.
Od razu smażymy je na oleju na złoty kolor z każdej strony. Wyjmujemy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar oleju.
Podajemy gorące posypane cukrem pudrem.
Życzę smacznego.
Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka wsypujemy pół łyżeczki cukru i troszkę cynamonu. Roladki obtaczamy w jajku.
Od razu smażymy je na oleju na złoty kolor z każdej strony. Wyjmujemy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar oleju.
Podajemy gorące posypane cukrem pudrem.
Życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.