Miód różany.
Kilka kwiatów pachnącej róży. U mnie dzika róża całe 2 dostępne kwiaty na krzaku.
Miód wielokwiatowy, troszkę soku z cytryny.
Różę przebieramy i usuwamy białe końce płatków, które nadają goryczki. Siekamy, umieszczamy w słoiku, skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy miodem.
Podobno na 2 dzień już jest gotowe. Ja dopiero dziś tym przepisem debiutowałam. Więc przekonam się dopiero jutro. Liczę, że jak wszystko co różane będzie dobre!
Kilka kwiatów pachnącej róży. U mnie dzika róża całe 2 dostępne kwiaty na krzaku.
Miód wielokwiatowy, troszkę soku z cytryny.
Różę przebieramy i usuwamy białe końce płatków, które nadają goryczki. Siekamy, umieszczamy w słoiku, skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy miodem.
Podobno na 2 dzień już jest gotowe. Ja dopiero dziś tym przepisem debiutowałam. Więc przekonam się dopiero jutro. Liczę, że jak wszystko co różane będzie dobre!
Mmmmm... Różany miód w " gębie"....
OdpowiedzUsuń