sobota, 29 marca 2014

Świąteczna rolada jajeczna.

Kolejna fajna propozycja na zbliżające się 
Święta Wielkiej Nocy. Danie robi wrażenie wizualne i smakowe. Połączenie tego na co mamy ochotę
 i tego co najbardziej lubimy. 
Z czystym sumieniem gorąco polecam.

Składniki:
  • 5 jaj Farmio
  • papryka czerwona
  • szalotka
  • szczypior
  • rzeżucha
  • sól, pieprz czarny Kamis
Wykonanie:
Jajka rozbijamy delikatnie widelcem, dodajemy drobno pokrojone warzywa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy roladę na styl omletu japońskiego. Czyli wylewamy część jajek na patelnię i rozprowadzamy po całości.  Kiedy zaczyna się ścinać zaczynamy zwijać je jak naleśnika i posuwamy na 2 brzeg patelni, po czym wlewamy kolejną porcję masy jajecznej tak, aby połączyła się z pierwszym rulonikiem. Gdy kolejna się ścinać znów zwijamy, zaczynając od tego pierwszego rulonika. Robimy tak, aż skończy się masa jajeczna. W ten sposób postanie nam rolada na całą patelnię. Chwilkę podsmażamy ją z każdej ze stron, zdejmujemy kroimy w grubsze plastry i podajemy. Idealne na ciepło jak i na zimno. Gorąco polecam.
Życzę wszystkiego smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jesteś. Napisz coś, będzie mi miło.